MVM Magyar Kupa: még nem lefutott a párharc

Csütörtökön a MAFC-BME-t fogadja a Vegyész RC Kazincbarcika az MVM Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, és bár előnyből várja a második mérkőzést, Toronyai Miklós vezetőedző még nem gondol a továbbjutásra.

A vasárnapi, budapesti összecsapást szetthátrányból nyerte meg 3-1-re a Vegyész, úgy, hogy a második és a harmadik játszmában is többpontos lemaradást kellett ledolgoznia. Habár a negyedik felvonás nagyon simára sikerült, még mindig van egy visszavágó, ahol a MAFC-nak is minden esélye megvan a továbbjutás kiharcolására. Ehhez azonban a műegyetemistáknak előbb 3-0-ra vagy 3-1-re nyerniük kell, és behúzni aztán az aranyjátszmát is, hiszen minden más esetben a VRCK kerülne a legjobb négy közé.

„Nehéz mérkőzésre számítok, mert a MAFC is ott akar lenni a négy között” – mondta honlapunk érdeklődésére Toronyai. „Nálunk van az előny, ennyi az egész. Nem lefutott még a párharc. Itthon játszunk, ez előny, ugyanakkor lehet tehet is, amit viszont el kell tudni viselni. Rájuk kell erőltetnünk a játékunkat, mert biztos, hogy nekünk fognak jönni már az első ponttól.”

A 17 órakor kezdődő összecsapásra a Don Bosco Sportközpontban ingyenes a belépés, viszont védettségi igazolványhoz kötött, valamint a szájmaszk használata is kötelező a lelátón. A találkozót a hunvolley.tv is élőben közvetíti.