Kettős győzelemmel, négy között a kupában!

Az MVM Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján is legyőzte a Vegyész RC Kazincbarcika a MAFC-BME-t, így kettős győzelemmel jutott be a sorozat legjobb négy csapata közé.

Az idegenben megnyert találkozónak köszönhetően a Vegyész előnyből várta a visszavágót, azonban Toronyai Miklós emlékeztette játékosait többször is a héten: komolyan kell venni a budapestieket.

Ennek megfelelően koncentráltan kezdtek Szabó Dávidék, és a csapatkapitány vezérletével többpontos előnybe kerültek már a mérkőzés elején. A MAFC nem tudott közelebb kerülni, hiszen Blázsovics Péter és Lukasz Ciupa is eredményesek voltak, Páez Carlos pedig nagyszerűen osztotta el a labdákat (25-18, 1-0).

Még egy játszma kellett a Kazincbarcikának a továbbjutáshoz, de a műegyetemisták mindent elkövettek annak érdekében, hogy ezt megakadályozzák. Hol az egyik, hol a másik csapat vezetett két ponttal, illetve dolgozott le akár három-négy pontos hátrányt is. A szett hajrájához érve azonban Juhász Péterék egy fokozattal feljebb kapcsoltak, és megérdemelten harcolták ki a négy közé jutást (25-18, 2-0).

A vendégek több játékost is cseréltek az így már tét nélküli vált meccs harmadik szettjében, míg Toronyai fokozatosan küldte be a fiatalokat. Páez nyitásai után már többpontos volt a VRCK-fór, Csizmadia Tamásék pedig éltek a lehetőséggel, és lezárták az összecsapást (25-19, 3-0).

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Szabó Dávid volt 18 ponttal, míg Blázsovics Péter 15 egységig jutott.

A Vegyész tehát kettős győzelemmel jutott be az MVM Magyar Kupa legjobb négy csapata közé, ahol – jelen állás szerint – a Fino Kaposvár lesz az ellenfele. Az első mérkőzés január 9-én, vasárnap lesz 19 órától a Don Bosco Sportközpontban.


JEGYZŐKÖNYV
MVM FÉRFI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC-BME 3-0 (18, 18, 19)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 300 néző. V.: Jámbor, Adler.
Vegyész: Páez 3, Ciupa 8, Juhász 5, Szabó D. 18, Blázsovics 15, Moraes 6. Csere: Dudás (liberó), Csizmadia 1, Péter B. 1, Bibók, Péter M. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
MAFC: Gálvez 1, Krupánszki 8, Eke, Csoma 10, Torbica 3, Lescay 7. Csere: Pápai (liberó), Szabó Balázs, Benkő 6, Szabó Barna 2, Szabó Bence, Almora 4. Vezetőedző: Nagy Péter.
Továbbjutott: a Vegyész RC Kazincbarcika, kettős győzelemmel.

Toronyai Miklós: Örülök, hogy ilyen koncentráltan sikerült a mérkőzést elkezdenünk, és egy apró rövidzárlattól eltekintve ezt végig képesek voltunk fenntartani. Gratulálok a játékosoknak a továbbjutáshoz, és köszönjük a szép számú közönségnek a remek hangulatot.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)