Ciupa: Mindig jobbak és jobbak akarunk lenni

Nem tart még ott a Vegyész RC Kazincbarcika, ahol szeretne tartani, Lukasz Ciupa szerint éppen ezért kell a folytatásban is mindent beleadniuk az edzéseken és a mérkőzéseken egyaránt.

Az Extraligában a harmadik helyről várja az alapszakasz januári folytatását a Vegyész, míg az MVM Magyar Kupában ott van a legjobb négy között. A legutóbbi hat tétmérkőzését egyaránt megnyerte a VRCK, aminek köszönhetően sikerült kozmetikáznia a gyengébb szezonkezdését.

A folytatásban azonban még több kell a célok elérése érdekében, ami mindenképpen a döntőbe jutást jelenti mindkét fronton. Ezzel lengyel szélső ütőnk is maximálisan tisztában van.

„Egy kicsit olyanok voltunk, mint egy dízelmotor: akadtak nehézségeink az elején, de most hiszem és tudom, hogy minden a jó irányba tart” – mondta a vrck.hu érdeklődésére Ciupa. „Hiszünk egymásban, harcolunk egymásért, és úgy játszunk, mint egy csapat, ami a szezon első felében nem mindig volt ránk igaz. Azt nem mondhatom, hogy elégedett lennék, mert mindig jobbak és jobbak akarunk lenni. Azonban a döcögős kezdés ellenére viszonylag kiegyenesedtünk, ennek tükrében pedig kicsit mosolyoghatunk. Ugyanakkor a folytatásban azért fogunk harcolni, és keményen dolgozni, hogy ott legyünk, ahol lenni szeretnénk, valamint a győzelmi szériánkat is szeretnénk megnyújtani.”

A Vegyész a legjobb négy között a kupában még ellenfélre vár, hiszen a Fino Kaposvár január 4-én játssza le a MÁV-Előre elleni visszavágóját, de az első mérkőzést megnyerte Székesfehérváron három játszmában. Az odavágót január 9-én, Kazincbarcikán játsszak, míg a visszavágóra január 16-án kerül sor. A bajnokságot egy héttel később folytatja a Vegyész, ugyancsak a Kaposvár ellen.

Kettős győzelemmel, négy között a kupában!

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)