Négy között a Vegyész

A férfi röplabda NB I-ben szereplő Vegyész RC Kazincbarcika péntek délután harmadjára is legyőzte a Sümegi RE csapatát, így bejutott a rájátszás elődöntőjébe, ahol vélhetően a Kecskeméti RC lesz az ellenfele.

A Vegyész a negyeddöntő első és második meccsén is 3-0-ra győzte le a Sümeget: előbb Kazincbarcikán, majd idegenben. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc utolsó összecsapására készülhettek így Dudás András vezetőedző legényei, akik könnyed játékkal ismét meggyőző diadalt arattak.

A Toronyai Miklós, Bokor Elek, Szabó Máté, Csányi Tamás, Kovács Zoltán, Blázsovics Péter, Dudás Tamás (liberó) kezdő ismételten lassabban kezdte a mérkőzést, de hamar belelendültek, amit bizonyít az is, hogy a sümegiek csak 15 pontig jutottak. A második felvonásban Csizmadia János váltotta Csányit, és bár a Sümeg ismételten próbált meglepetést okozni, a VRCK annyira magabiztos volt, hogy Dudás edző bátran mert cserélni is: érkezett Balázs Dávid és Surányi István is a pályára.

A harmadik szettben Balázs és Surányi végig a pályán volt, és a két játékostól tetszetős összjátékot is láthatott a publikum. Ebben a szettben a sümegiek közel voltak a meglepetéshez, de végül a borsodiak ezt a találkozót is 3-0-ra nyerték.

A Vegyész készülhet a jövő héten kezdődő elődöntőre, ahol vélhetően a Kecskeméti RC lesz az ellenfele – az alföldiek 2-0-ra vezetnek a Pénzügyőr ellen.