Szántai szíve szerint mindig játszana

Szántai Balázs hónapok óta küszködik gerincsérvvel, viszont a férfi röplabda NB I-ben szereplő Vegyész RC Kazincbarcika játékosa szeretné elkerülni a műtétet, ugyanakkor a pályán is segítené a csapatot a folytatásban.

A 30 éves liberónál még a 2014-es év végén diagnosztizáltak az orvosok gerincsérvet, ráadásul kettőt. Éppen ezért a játékosnak az alapszakasz második felét ki kellett hagynia, viszont a gyógykezelése után ismét látogatja a tréningeket – igaz, teljes értékű edzésmunkát nem tud végezni, ráadásul az edzések számát is csökkentenie kellett.

„A gyógykezelésemnek vége” – mesélte Szántai a vrck.hu-nak. „A vizsgálatok után egyébként azt mondták, nem kell műteni, de kezelésekre járnom kellett. Azóta természetesen nem tudok annyit edzeni illetve meccsekre járni, mint korábban, mert fáj a derekam, de igyekszem magam fitten tartani. Ez azt jelenti, hogy valamikor heti három, de valamikor csak heti egy foglalkozáson tudok részt venni, függően attól is, hogy milyen a munkabeosztásom. Ezt a vezetőedzővel, Dudás Andrással is megbeszéltem, ahogy azt is, hogyha a szükség úgy hozza, beállok és játszom. Az orvosokkal nemsokára ismét találkoznom kell, kontrollra megyek majd vissza, de remélem, nem lesz nagyobb baj, hiszen most már csak addig mozgok egy tréningen, amíg bírom.”

Szántai legutóbb a Dág elleni, utolsó előtti alapszakaszmeccsen lépett pályára, ráadásul a mezőny egyik legjobbja volt. A Sümeg elleni, múlt heti találkozón is mezt öltött, de nem állt be, hiszen Dudás Tamás tökéletesen ellátta a feladatát. Szántai idegenbe is elutazott, viszont az orvosi igazolásával nem volt minden rendben, így végül nem öltözhetett be.

A Vegyész a Sümeg ellen már 2-0-ra vezet a negyeddöntőben, így ha pénteken újra nyer Kazincbarcikán, úgy a döntőbe jutásért – nagy valószínűséggel – a Gorter Kecskeméttel fog játszani. A rutinos röplabdás azokon a meccseken már a pályán akarja segíteni a VRCK-t.

„Szívem szerint mindig játszanék, segíteni akarok a csapatnak” – folytatta. „Sok mérkőzést kellett már kihagynom, ami kicsit frusztrál, de vélhetően bejutunk a legjobb négy közé, ott pedig már én is játszani akarok.”

tm (főcímkép: boon.hu/ÉM)