Sümeg – Vegyész 0-3

Ismét legyőzte a Vegyész RC Kazincbarcika a Sümegi RE csapatát a férfi röplabda NB I negyeddöntőjében, így már 2-0-ra vezet az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban.

A vasárnapi győzelem után a VRCK úgy várhatta a második meccset, hogy az első összecsapást összességében könnyedén megnyerte 3-0-ra. A bakonyi településre azonban nem utazott el többek között Bokor Elek csapatkapitány sem, de még így is a borsodiak számítottak a mérkőzés esélyeseinek.

Ennek ellenére az első szettben a Sümeg alaposan bekezdett, többpontos előnyt harcolt ki magának, viszont Toronyai Miklósék időben magukra találtak, aminek köszönhetően 25-22-re megnyerték az első felvonást. A folytatásban egyre inkább a vegyészesek akarata érvényesült, így megérdemelt győzelmet arattak Sümegen. A párharc harmadik meccsére pénteken kerül sor Kazincbarcikán 16 órai kezdettel.

„A hosszú út miatt nehézkesen kezdtünk, hiszen több órát ültünk a buszon” – mesélte Toronyai a vrck.hu-nak. „Megbeszéltük a többiekkel, hogy nem baj, ha a Sümeg az elején vezetni fog, az lesz a fontos, hogy rázzuk ki a lábunkból a sok ülést. Ez sikerült is, végül nem veszítettünk szettet. A második és a harmadik felvonásban már a mi akaratunk érvényesült, leginkább a blokkjainknak köszönhetjük, hogy ilyen nagy fölénnyel nyertünk.”

Dudás András vezetőedző a Toronyai, Csizmadia János, Csányi Tamás, Szabó Máté, Kovács Zoltán, Blázsovics Péter, Dudás Tamás (liberó) kezdőnek szavazott bizalmat, csereként Balázs Dávid és Surányi István is lehetőséget kapott.

Folytatás tehát pénteken Kazincbarcikán, 16 órától.

NB I-ES FÉRFI RÖPLABDAMÉRKŐZÉS, RÁJÁTSZÁS, NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Sümegi RE – Vegyész RC Kazincbarcika 0-3 ( -22, -18, -14)

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása 2-0 a Vegyész javára.

tm (főcímkép: boon.hu/ÉM)