Blázsovics: Csak a győzelem a fontos

A férfi röplabda NB I rájátszásának negyeddöntőjében a Vegyész RC Kazincbarcika 3-0-ra legyőzte hazai pályán a Sümegi RE csapatát vasárnap, így 1-0-ra vezet az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban. Szerdán Sümegre látogatnak a borsodiak.

A Vegyész 23-ra, 12-re és 15-re nyert nyerte a szetteket a hétvégén, tehát összességében kijelenthető, magabiztos győzelmet aratott.

„A meccs elején kicsit akadozott a gépezett, de úgy gondolom, hogy megérdemelt, sima győzelmet arattunk” – mondta a vrck.hu-nak Blázsovics Péter, aki vasárnap remekül játszott, plusz 10-ben volt a statisztikai mutatója. „A második és a harmadik szettben kevesebb hibával játszottunk, mint az elsőben, ezért is nyertünk ilyen nagy különbséggel.”

Szerdán nehezebb dolga lesz a VRCK-nak, hiszen csapatkapitányára, Bokor Elekre munkahelyi elfoglaltság miatt nem számíthat, de Gulyás Ádám és Tóth Milán sem utazik el a bakonyi településre. Blázsovics szerint azonban ez nem lehet gond, bár hozzátette, a legfontosabb az, hogy a csapat győzzön.

„Még egyelőre nem tudjuk, milyen felállásban is lépünk pályára, hiszen több játékosunkra nem számíthatunk idegenben” – folytatta a nyitásfogadó-ütő. „Az biztos, hogy a hazaiak a lelkes szurkolóik előtt mindent meg fognak tenni a siker érdekében, de nekünk is ez a célunk, hiszen akkor pénteken már idehaza vívhatjuk ki a négy közé kerülést. Hosszú út áll előttünk, de fontos, hogy már az első ponttól odafigyeljünk. Az eredmény most másodlagos abból a szempontból, hogy egy vagy két szettet bukunk. Nyerni kell, ez a fontos.

tm (főcímkép: boon.hu/ÉM)