Vegyész – Sümeg 3-0

Magabiztos győzelmet aratott hazai pályán a férfi röplabda NB I rájátszásának negyeddöntőjében a Vegyész RC Kazincbarcika a Sümegi RE ellen. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban így jelenleg a VRCK vezet 1-0-ra.

Dudás András vezetőedző a Toronyai Miklós, Bokor Elek, Blázsovics Péter, Kovács Zoltán, Szabó Máté, Csányi Tamás, Dudás Tamás (liberó) kezdőnek szavazott bizalmat. A meccset jól kezdték a hazaiak, de a vendégek sem voltak megszeppenve, bátran játszottak. A VRCK többnyire Kovács remek játékának köszönhette, hogy tartotta előnyét, viszont a szett hajrájában a Sümeg egyenlített, majd 19-20-nál Dudás edzőnek kellett időt kérnie. Toronyai, Kovács és Blázsovics vezérletével azonban a borsodiak végül behúztak a nyitó felvonást.

A térfélcsere után is harcosan játszottak a bakonyiak, de amint Kovács a nyitóhelyre került, nem volt esélye a vendég együttesnek. Ekkor már Csizmadia János váltotta centerben Szabót, illetve Balázs Dávid is pályára lépett a hajrában Csányi helyett, amikor a borsodiak már magabiztosan vezettek. A harmadik szettre a Sümeg már nem tudott felpörögni, Toronyai irányításával a hazaiak többpontos előnnyel vezettek. Dudás edző ezt ki is használta, hiszen Kovács helyett Surányi István lépett pályára, míg Toronyait Balázs váltotta feladóban.

A találkozó után a VRCK vezetőedzője, Dudás a következőket mondta honlapunknak: „Az első szettet leszámítva magabiztos győzelmet arattunk, de erre is készültünk. Gratulálok a csapatnak, jól küzdöttek, de legközelebb a mérkőzés elejétől kell ilyen fegyelemmel játszani.”

Folytatás szerdán, Sümegen, Bokor Elek, Gulyás Ádám és Tóth Milán nélkül.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, RÁJÁTSZÁS, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Vegyész – Sümeg 3-0 (23, 12, 15)
Jók: Toronyai, Kovács, Blázsovics illetve Dolgos

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása 1-0 a Vegyész javára.