Csizmadia nem írja le a Sümeget

Vasárnap 16 órakor a Vegyész RC Kazincbarcika a Sümegi RE csapatát fogadja a férfi röplabda NB I negyeddöntőjének első mérkőzésén. A VRCK játékosa, Csizmadia János komolyan veszi a bakonyiak elleni párharcot.

A center – aki legutóbb a Dág ellen átlót játszott – még nem tudja, hogy pontosan hol számít majd rá a pályán Dudás András vezetőedző, de számára az a legfontosabb, hogy még jobban teljesítsen a meccseken.

„Pontosan én sem tudom még, hogy melyik pozícióban fogok játszani, hiszen a héten mindkét poszton, centerben és átlóban is készültem a hétvégére” – mondta Csizmadia honlapunknak. „Én személy szerint az átlót erőltettem jobban, hiszen ez megy kevésbé jobban, és ha az edző itt számít rám, jobb teljesítményt akarok nyújtani, mint tettem azt a Dág ellen.”

Pedig a röplabdás nem panaszkodhat, 50 százalékos támadási mutatója volt az alapszakasz utolsó hazai meccsén. A Sümeg papíron gyengébb a borsodiaknál, de a hazaiak nem írják le az ellenfelet.

„Egy fiatal, hajtós csapatról van szó, akik képesek lehetnek kellemetlen perceket okozni a számunkra” – folytatta Csizmadia. „A szezon elején még Mészáros Dömötörre és Schildkraut Krisztiánra is számíthattak, viszont még most is vannak olyan játékosaik, akik képesek a hátukra venni az együttest. Ettől függetlenül itthon nem szabad, hogy gondjaink legyenek, szurkolóink előtt győzelmeket kell aratnunk. Ahogy idegenben is, viszont munkahelyi elfoglaltság miatt jövő hét szerdán egy-két alapemberünkre lehet, hogy nem számíthatunk.”

Hozzátette, a héten alaposan kielemezték a sümegi támadókat, így ennek megfelelően dolgoztak a tréningeken, főleg a sáncmunkát gyakoroltatta a Dudás András, Bagó László edzőpáros.

NB I-es férfi röplabdamérkőzés, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Vegyész – Sümeg
2015.03.15, 16 óra, Kazincbarcika, KSK Tornacsarnok
A meccs Facebook-eseménye

tm (főcímkép: boon.hu/ÉM)