A lehető leghamarabb négy közé jutna a Vegyész

Véget ért a férfi röplabda NB I alapszakasza, de a héten már kezdetét is veszi a rájátszás. A Vegyész RC Kazincbarcika a négy közé jutásért a Sümegi RE csapatával játszik, az esélyekről pedig Csányi Tamással beszélgettünk.

„Ha jól emlékszem, idegenben nem játszottam a Sümeg ellen, ahogy idehaza sem” – mondta honlapunknak együttesünk centere. „Egy lelkes csapatról van szó, van néhány igazán veszélyes játékosa is, de nekünk mindenképpen három találkozón kell eldönteni a párharcot. Az első összecsapáson csak a győzelem az elfogadható, aztán idegenben azért kell nyernünk, hogy a harmadik meccsre már megtörve érkezzenek.”

A Vegyész az alapszakaszban négy alkalommal kapott ki (két-két alkalommal a Fino Kaposvártól és a címvédő Gorter Kecskeméttől), a Sümeget idegenben 3-2-re, hazai környezetben pedig 3-0-ra verte. A bakonyiak kerete folyamatosan gyengült, hiszen amíg a szezon elején Mészáros Dömötör és Schildkraut Krisztián is a játékosuk volt, mostanra már mindkét sztár távozott.

A Vegyész március 15-én 16 órakor fogadja a Sümeget az első meccsen, majd szerdán idegenbe utazik, hogy jövő hét pénteken ismét hazai pályán, ugyancsak 16 órakor ütközzön meg a dunántúli csapattal.

„Szerintem megérdemelten zártuk az alapszakaszt a harmadik helyen, úgy érzem, ez volt a reális cél” – válaszolt azon kérdésünkre Csányi, hogyan értékeli a bajnokság mögöttünk hagyott részét. Tette ezt annak a tudatában a nyáron a Szegedtől érkezett játékos, hogy idő közben Szabó Dávid és Georg Emmerich Antal is távozott Kazincbarcikáról, tehát az alapszakasz utolsó harmadát már húzóemberei nélkül teljesítette a VRCK.

Csányi nem gondolkodott a váltáson, de nem is volt rá oka, hiszen sok játéklehetőséget kapott Dudás András vezetőedzőtől.

„Az egyik legfontosabb különbség az itteni és a szegedi körülmények között az edzések számában mutatkozik meg” – árulta el Csányi. „Jóval többet edzek Barcikán, ráadásul még kondicionáló tréningek is vannak. Azt hiszem, hogy az edzéseken mindent megtettem azért, hogy pályára léphessek, de egyrészt azért is szerepeltem ilyen sokat, mert Csizmadia János megsérült. A szezon elején jól ment nekem a játék, majd következett egy mélypont, de a téli szünetet követően ismét jó formába lendültem. Azon dolgozom, hogy még ennél is jobb, hasznosabb játékos legyek.

Csányi az alapszakasz hajrájában valóban remekelt, a MAFC, a Dunaferr és a Dág ellen is jó statisztikai adatokkal zárt. Dudás edző is örül az első NB I-es szezonját taposó center fejlődésének, akinek Csizmadia mellett Szabó Mátéval és Gulyás Ádámmal is meg kell küzdenie a kezdőbe kerülésért, de az átló Bokor Elek is tud ebben a pozícióban játszani.

tm (főcímkép: opont.hu/Bencze András)