Négy szettben bizonyult jobbnak a Waldviertel

A Közép-európai Kupa 4. fordulójában a Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán, csaknem telt ház előtt fogadta az osztrák Union Raiffeisen Waldviertel együttesét, és szenvedett vereséget négy szettben. A VRCK először nem szerzett pontot az idei kiírásban.

Határozottan kezdte a mérkőzést a Waldviertel, gyorsan négypontos előnyt épített ki, így már a meccs korai szakaszában jött az első időkérés Marek Kardostól. Tanítványai nem játszottak hiba nélkül, főleg a támadások befejezésével voltak gondban Szabó Dávidék, de küzdeni akarásból jelesre vizsgáztak, hiszen többször is három-négypontos hátrányból álltak fel. 21-19-re még az URW vezetett, azonban Németh Szabolcséknak sikerült fordítaniuk, 22-nél először vezettek, és a hazai publikum legnagyobb örömére behúzták az első játszmát (25-23, 1-0).

Az osztrákok statisztikája sem volt makulátlan, de a térfélcserét követően valamivel pontosabban röplabdáztak a hazaiaknál. Juhász Péter jó blokkját követően a VRCK volt előnyben, de a Waldviertel kapaszkodott, egyenlített, és miután átvette a vezetést, ezúttal nem hagyta kiénekelni a sajtot a szájából (21-25, 1-1).

Az előző évben erőröplabdát játszott az URW, idén viszont, akárcsak a Vegyész, a mezőnymunkára helyezi a hangsúlyt. A harmadik etapban a VRCK kezdett jobban, többpontos előnyét azonban nem sikerült megtartania. A lengyel Lukasz Szarek és a brazil Rudinei Boff vezérletével az osztrák együttes ismét dominálni tudott a hajrában, és 80 perc elteltével előnybe került (22-25, 1-2).

Hol Blázsovics Péter, hol Vlado Milev volt a pályán kettejük közül, Kardos cserélgette őket, de valahogy nem akart úgy összeállni a gépezet, ahogy nem is olyan régen az sikerült a Posojilnica Aich/Dob vendégeként. Boffék jól nyitottak, a liberó Leonhard Tille irányításával pedig kiválóan is mezőnyöztek, amihez kellett persze a jó sáncmunkájuk is. Hiába mutattak szép dolgokat Gebhardt Áronék is, hátrányban voltak a játszma felénél (13-15).  Árva Milán és Toronyai Miklós is lehetőséget kapott, de szerencséjük nekik sem volt, ellenben az osztrákok nem álltak hadilábon Fortunával. A szurkolók hajtották kedvenceiket, de először a szezonban pont nélkül maradt a VRCK a MEVZA kupájában (20-25, 1-3).

Legközelebb november 8-án, a Don Bosco Sportközpontban lép pályára a Vegyész, ellenfele a MAFC-BME lesz 17:30-tól NB I-es meccsen. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA KÖZÉP-EURÓPAI KUPA, 4. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – UR Waldviertel 1-3 (23, -21, -22, -20)
Don Bosco Sportközpont, 800 néző. V.: Mokry, Porvaznik (szlovákok).
VRCK: Páez 1, Németh 15, Macko 4, Szabó 11, Milev 5, Juhász 7. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Blázsovics 7, Toronyai, Árva. Vezetőedző: Marek Kardos.
URW: Bartos 5, Bornemann 14, Clayton 1, Szarek 21, Boff 17, Siwczyk 6. Csere: Tille (liberó), Schober 6, Hahn. Vezetőedző: Zdenek Smejkal.

Marek Kardos: Egy ilyen csapat ellen, mint a Waldviertel, úgy tűnik, nehezen találjuk a ritmust. Megérdemelten nyert ellenfelünk, mi kapkodtunk, gyorsan le akartuk zárni a labdameneteket. Számítottunk rá, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Sajnálom a vereséget, mert rengetegen voltak kint a meccsünkön.

Zdenek Smejkal: Sokat készültünk erre a mérkőzésre, aminek meglett az eredménye. Tudtuk, hogy hová kell nyitni, hogyan kell blokkolni, helyezkedni a védekezésnél. Úgy érzem, megérdemelten nyertünk egy olyan csapat ellen, amely akár még a végelszámolásnál is ott lehet.

(Fotó: vrck.hu/Tóth Milán)