Nem vesztett játszmát Budapesten a VRCK

A Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Vegyész RC Kazincbarcika 3-0-ra nyert a MAFC-BME vendégeként szerda este, így előnyből várja a jövő heti visszavágót.

A hazaiak vezetőedzője, Schildkraut Krisztián úgy fogalmazott a két csapat legutóbbi meccsén, hogy a folytatásban meg fogják szorongatni a Vegyészt. A kazincbarcikai bajnokin ugyanis a hazaiak magabiztosan megverték a budapestieket, azonban most egy hét alatt kétszer is találkoznak a csapatok, méghozzá a Magyar Kupa negyeddöntőjében.

A MAFC jól kezdett, míg a VRCK sok hibával játszott: főleg a nyitások nem sültek. Nem is  volt meglepő, hogy 11-9-ig hat pontot ajándékoztak Marek Kardos játékosai az ellenfélnek. Ezt a szlovák edző az időkérésénél szóvá is tette, majd 12-12-nél Schildkraut hívta magához tanítványait. Carlos Páez blokkja után már Kardos elégedetten bólogatott, a vendégek lendületét Kun Benedek törte meg (13-14). A budapestiek elkezdték sorban szerezni a pontokat, jól blokkoltak, és a hajrára kétpontos előnnyel érkeztek (20-18). Amikor azonban Lubos Macko állt a nyitóhelyre, remekelt a barcikai sánc, és innen a MAFC már csak egy pontot tudott szerezni (21-25, 0-1).

A MAFC-nál Török Patrik és Bán Viktor, a VRCK-nál Blázsovics Péter érkezett a második szettre, melyet egy jó Macko-blokk indított. A borsodiak ezúttal koncentráltabban kezdtek, rendre ellenfelük előtt jártak (4-6, 5-10). Vlado Milev és Blázsovics is eredményesen támadtak hátsó sorból, habár ehhez kellettek Páez jó feladásai, valamint a pontos fogadás is. A különbség folyamatosan nőtt (9-18), a MAFC-nak ekkor az volt a szépségtapasz, hogy a mérkőzés leghosszabb és leglátványosabb labdamenetét sikerült megnyernie. Aztán belehúztak a pontgyártásba, feljöttek négyre (15-19). Blázsovicsék azonban nem aludtak bele a mérkőzésbe, mellette Juhász Péter szerzett ekkor fontos pontokat, a MAFC már csak kozmetikázni tudott (19-25, 0-2).

Rotálta a szélső ütőket Kardos, a harmadik játszmában Árva Milán és Németh Szabolcs kezdett. Előbbi egy szép blokkal jelentkezett, majd Gebhardt Norbert talált utat a MAFC hézagos blokkja között (4-7). A játék innentől kiegyenlítetté vált, ráadásul a budapestiek szereztek több pontot, így 17-nél már ők vezettek. Egy hosszú ütés után Kardos kért időt, ami jól sült, a hazaiak ugyanis outra nyitották a labdát (19-19). Schildkraut blokkot magasított (21-20), hiába, majd a VRCK jutott előnyhöz egy vitatható megmozdulást követően (21-22). Egy újabb vitatható ponttal már a MAFC vezetett, szettlabdához azonban már saját erőből jutott (24-23), ám Gebhardt N. egyesről egalizált. Németh négyesről ütött pontot, Árva ász értékű nyitásával pedig ismét szettveszteség nélkül nyert a VRCK a MAFC ellen (24-26, 0-3).

Visszavágó november 20-án Kazincbarcikán, a Don Bosco Sportközpontban, 17:30-as kezdéssel.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
MAFC-BME – Vegyész RC Kazincbarcika 0-3 (-21, -19, -24)
Folyondár, Budapest, 100 néző. V.: Ujházi, Szarka.
MAFC: Bakóczy 1, Tar 13, Szabó B. 9, Németh F., Kun 13, Eke 5. Csere: Bene (liberó), Bán 5, Török, Csépke. Vezetőedző: Schildkraut Krisztián.
VRCK: Páez 2, Németh Sz. 9, Macko 5, Gebhardt N. 14, Milev 6, Juhász 8. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Blázsovics 5, Árva 2, Banai. Vezetőedző: Marek Kardos.

Schildkraut Krisztián: Ez egy jó mérkőzés volt, nem úgy, mint a kazincbarcikai bajnoki. Küzdöttünk, jól harcoltunk, nagy csatára késztettük a profi VRCK-t. Ha még bevállalósabbak, koncentráltabbak vagyunk, akármi lehetett volna.

Marek Kardos: A célunkat elértük, úgy nyertünk a jól játszó MAFC otthonában, hogy nem veszítettünk játszmát, így nyugodtan készülhetünk a jövő heti visszavágóra. Lehetőséget kaptak azok, akik kevesebbet játszottak, többnyire éltek is a bizalommal.