Gyász: elhunyt Ignácz László, egykori játékosunk

Fájdalommal értesültünk róla, hogy életének 59. évében távozott közülünk Ignácz László, röplabdaklubunk egykori játékosa.

Ignácz László 1959. július 29-én született. 18 évesen, a miskolci Kós Károly Építőipari Szakközépiskolában tett sikeres érettségit követően került Kazincbarcikára a röplabda miatt. Éveken át erősítette a Vegyészt, tagja volt annak az együttesnek, amely először jutott fel a magyar élvonalba (NB I). Fájós térde miatt az 1990-es évek elején felhagyott a profi sporttal, de a volt Kun Béla iskola tornatermébe heti két alkalommal összejárt a régi barátokkal, ismerősökkel játszani. 1998-ban költözött vissza Miskolcra, a BorsodChemben 23 éven át dolgozott. Az utóbbi öt évben Németországban végezte munkáját.

Életében a röplabda fontos szerepet töltött be, imádta a sportot és kazincbarcikai csapattársait. Az akkori együttes élete egyik legmeghatározóbb pontja volt, sokat mesélt a családnak, és a halála előtti napokban is még a fiúkkal megélt régi sztorikat elevenítette fel.

2018. október 23-án, súlyos betegség után, békésen, csendben elhunyt. Végső búcsúztatására 2018. november 19-én, 13:00 órakor kerül sor a miskolci Mindszenti evangélikus temető ravatalozójában.

A Vegyész RC Kazincbarcika osztozik a család fájdalmában. Ignácz László emlékét örökké megőrizzük.