Németh Szabolcs a VRCK játékosa!

A VRC Kazincbarcika örömmel jelenti be, hogy 1+1 éves szerződést kötött a több mint 80-szoros magyar válogatott ütővel, Németh Szabolccsal.

A 32 éves ütő legutóbb a román bajnokság harmadik helyén záró Steaua Bucuresti játékosa volt, de előtte játszott Görögországban, Franciaországban, Olaszországban, Ausztriában és Németországban is. A röplabda alapjait még a Malév csapatában kezdte tanulni, majd előbb a Dunaújváros, később a Kaposvár játékosa lett. Magyar bajnok és kupagyőztes, emellett nyert román bajnokságot, és játszott Bajnokok Ligája-meccseket is.

„Nagyon örülök, hogy a Kazincbarcika játékosa lehetek” – fogalmazott a szerdai sajtótájékoztatón Németh Szabolcs, aki 11 évet töltött el légiósként. „Örülök, hogy a legmagasabb szinten folytathatom a röplabdát idehaza, hiszen vannak még céljaim, igyekszem a lehető legtöbbet kihozni magamból, hogy segítsek a VRCK-nak céljai elérésében.”

A kiváló nyitásfogadó nem titkolja, profi karrierje befejeztével edző szeretne lenni, éppen ezért az ehhez szükséges alapképzéseket már el is kezdte. A következő években azonban még csak a röplabdára fog összpontosítani.

Kárpáti László klubelnök elmondta, mindenképpen szeretnék egyben tartani a bajnok és kupagyőztes gárdát, ugyanakkor az erősítésen is dolgoznak.

„Komoly céljaink vannak, ennek érdekében a keretünket is meg kell erősítenünk, Szabolcs erre egy kitűnő példa” – mondta Kárpáti. „Szabolcs rengeteg tapasztalatot szerzett már fiatalon is, a külföldi évei pedig még jobb sportolóvá tették. Biztos vagyok abban, hogy játékával a hasznunkra tud lenni, és nem utolsó sorban érkezésével a variációs lehetőségeink is nőttek.”

A sajtótájékoztató további bejelentéseiről a csütörtöki nap folyamán olvashatnak honlapunkon: így a többi játékos jövőjéről és az új támogatók szerepvállalásáról is.

Főcímkép: vrck.hu