Jól küzdött, de kikapott a magyar válogatott

Nagyot küzdött a magyar férfi röplabda-válogatott Horvátország ellen a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpontban.

Először rendeztek nemzetközi válogatott röplabda-mérkőzést Kazincbarcikán. Ennek megfelelően sokan kilátogattak az összecsapásra, de a média részéről is nagy volt az érdeklődés.

Az esélyeknek megfelelően a horvát válogatott magabiztos győzelmet aratott, de a fiatal, tanulófázisban lévő magyar csapat nem vallott szégyent. A kazincbarcikai publikum folyamatosan biztatta Bogdan Tanase szövetségi kapitány gárdáját, és a szurkolók még hangosabbak voltak, ha valamelyik „vegyészes” szerzett pontot.

A VRCK játékosai közül Blázsovics Péter kezdő volt, és gyorsan szerzett két pontot, de mezőnyben is hasznos tagja volt csapatának. A vendégek azonban a szett felénél átvették a vezetést, és végül simán előnybe is kerültek. A fordulás után Gebhardt Norbert, egy másik kazincbarcikai kezdett Blázsovics helyén. Habár 17-ig partiban voltak a felek, szomszédaink végül a hajrában érvényesítették a papírformát.

A harmadik szett is szorosan indult, de ezúttal is megnyomták a horvátok a közepét, aminek köszönhetően többpontos előnybe kerültek. Banai Máté is beállt a felénél, őt is megtapsolták a hazai drukkerek, de azért a meccs végén is szólt a szép volt fiúk.


FÉRFI RÖPLABDA EZÜST EURO LIGA, 4. FORDULÓ
Magyarország – Horvátország 0-3 (-17, -19, -18)
Kazincbarcika, Don Bosco Sportközpont, 500 néző. V.: Yordanov (bolgár), Halász.
Magyarország: Keen, Dávid Cs., Szabó A., Pádár, Blázsovics, Nagy J. Csere: Deák (liberó), Gebhardt N., Krupánszki, Pápai (liberó), Bögöly, Kaszap, Kalmár, Banai. Szövetségi kapitány: Bogdan Tanase.
Horvátország: Sestan, Mihalj, Andric, Peterlin, Dukic, Zkukouski. Csere: Pervan (liberó). Szövetségi kapitány: Ivan Rancic.

Bogdan Tanase: Nem volt átütőerő most bennünk, főleg négyes helyen. Igyekeztünk kiszolgálni a közönséget, láttam biztató dolgokat is, de talán most teljesítettünk a leggyengébben támadásban.

Ivan Rancic: Nagyon jól felkészültünk a mérkőzésre, és talán könnyebben is nyertünk, mint arra előzetesen számítottam. Nem gondolok még a sorozat megnyerésére, hiába vagyunk jó formában, hiszen háromnaponta játsszuk a meccseket, ami nagyon megterhelő.

Fotó: vrck.hu / Szűcs Fruzsina