Nyert meccs nélkül zártunk a Mirad-kupán, de…

Annak ellenére, hogy együttesünk a hétvégi, Eperjesen megrendezett Mirad-kupán nyeretlenül zárt, egyáltalán nem vallott szégyent. Toma Sándor vezetőedző szerint a három találkozóból sok mindent tanultak.

„A szlovák bajnokkal, a Nitrával kezdtünk, és bár három szettben kikaptunk, az első és a harmadik felvonásban partiban tudtunk lenni ellenfelünkkel, csak két ponttal bizonyultak jobbnak” – fogalmazott Toma honlapunknak. „Ekkor úgymond a jelenlegi legerősebb összeállításunkban szerepeltünk, és főleg az első szettben nyújtott teljesítménnyel voltam elégedett. A második találkozón, a házigazda Presov ellen azok kaptak szerepet, akik a nyitraiak ellen kimaradtak. Vasárnap a Kosice ellen zártunk, és bár vezettünk kettő-nullára, végül vereséget szenvedtünk. Talán ha Nebojsa Januzovicsot nem kell lecserélni, nyerünk, de picit fájlalta a hátát, így nem kockáztattunk, hiszen nem az eredmény volt az elsődleges a számunkra.”

Toma hozzátette: a játékosok hozzáállásával is maximálisan elégedett volt, annak ellenére, hogy rengeteget edzenek mostanában. A program viszont sűrű lesz, így nem árt egy kicsit hozzászokni a terheléshez.

„Kemény MEVZA-találkozók várnak ránk, ezt a Nitra ellen éreztük is” – folytatta a szakember. „Tudjuk, hogy a legjobb szlovák csapatok mennyivel járnak előttünk. Tudjuk, hogy miben kell nekünk fejlődnünk. Tudjuk, hogy sok mérkőzés áll előttünk, ezért is vállaltuk a szereplést ezen a tornán. A nyitraiak elleni első szettben minden összeállt, remélem, hogy a jövő héten ezt élesben is viszont láthatom.”

Kedden csapatunk az Openhouse Szolnoki RKSI vendége lesz a bajnokságban, míg pénteken hazai pályán debütál a Fino Kaposvár ellen. Utóbbi mérkőzésre a belépés díjtalan.

MIRAD-KUPA, A VEGYÉSZ EREDMÉNYEI:
VKP Bystrina SPU Nitra – Vegyész RC Kazincbarcika 3-0 (23, 13, 24)
VK Mirad PU Presov – Vegyész RC Kazincbarcika 3-0 (14, 19, 16)
VK KDS Sport Kosice – Vegyész RC Kazincbarcika 3-2 (-18, -19, 20, 17, 6)

tm