Megerősödött Szolnok vár ránk

Kedden a férfi röplabda NB I 4. fordulójából előre hozott összecsapáson az Openhouse Szolnoki RKSI együtteséhez látogatunk. A Tisza-partiak a nyáron alaposan megerősödtek, a bajnokságot egy győzelemmel és egy vereséggel kezdték.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, 4. FORDULÓ
OPENHOUSE SZOLNOKI RKSI – VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok. Jv-k.: Adler, Szabó P.
Az esemény Facebook-oldala.

Rása Alex, Bene Róbert, Krupánszki Olivér és Török Roland is Szolnokra igazolt a nyáron Kaposvárról, Kazincbarcikáról, Dágról illetve Kecskemétről. A csapatnak új névadó szponzora lett, a klub pedig így nagyobb büdzséből gazdálkodhat. Ennek megfelelően egy brazil légióst is szerződtetett Hummes Specht Iurgen személyében a vezetőség. Az új, megerősített kerettel nem lehet más cél, mint a négy közé kerülés. Ennek megfelelően a szolnokiak a nyitányon legyőzték a Pénzügyőrt, de a legutóbbi fordulóban szintén hazai környezetben már kikaptak a bajnokverő Dunaferrtől.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a brazil szélütő pályára fog-e lépni, de a Vegyész nem veheti félvállról ellenfelét, ennek megfelelően Toma Sándor vezetőedző kielemezte a Szolnok – Dunaferr összecsapást, majd tapasztalatait meg is osztotta játékosaival.

„Nyerni akarunk, de az biztos, hogy semmiképpen sem vár ránk könnyű összecsapás” – mondta a szakember. „Az elmúlt évben más célokért küzdött a két csapat, idén viszont jó keretet raktak össze a szolnokiak. Az ellenfél játékosait ismerjük, igyekszünk a lehető legjobban felkészülni belőlük. Fontos, hogy eredményesen nyissunk, mert ha ebben jól teljesítünk, több energiánk marad a mezőnymunkára és a támadások felépítésére. Az alapjátékunk stabilabb, mint egy évvel ezelőtt, fogadásban is előrébb járunk.”

Az előző bajnoki kiírásban a VRCK hazai pályán és idegenben is könnyedén győzött 3-0-ra a főiskolások ellen.

Pénteken újabb összecsapás vár együttesünkre, hiszen a Don Bosco Sportközpontban fogadja a címvédő Fino Kaposvárt.

tm (fotó: boon.hu – archív)