Öt szettben, kétórás meccsen egyenlített a KRC

Kétórás, ötszettes mérkőzésen sikerült a Kecskeméti RC-nek kiegyenlítenie az Extraliga 5. helyéért zajló párharcában. A GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika az első és a negyedik szettet nyerte meg. A mindent eldöntő összecsapásra április 28-án kerül majd sor Kazincbarcikán.

A találkozót Garan Bálint nélkül kezdte a Vegyész, hiszen centerünk a legutóbbi mérkőzésen odakapott a vállához, helyét a néhány szezont már centerként is teljesítő Péter Márton vette át. Az első felvonásban azonban semmi probléma nem volt csapatunk játékával, főleg Péter Benedek jeleskedett, aki mindig fontos pillanatokban szerzett pontokat. A három-négypontos előny jól is jött a szett derekától, amit a végéig sikerült megtartani (22-25, 0-1).

A második felvonásban azonban az lehetett a szemlélő véleménye, mintha kicserélték volna játékosainkat. Mindenki sokat hibázott, a Kecskemét pedig fölényesen ért révbe (25-17, 1-1). Garan a harmadik játszmától állt be, ahogy Miklósi-Sikes Zétény is, a Vegyész pedig egészen a hajráig tartani tudja a lépést alföldi ellenfelével. 20-20-nál tudtak újítani Deák Márk legényei, így már előnyben voltak (25-22, 2-1).

A jól teljesítő Miklósi-Sikes helyére Bibók Balázs visszatért, aki a szett felétől fontos pontokat szerzett, de mellette Jan Jirásek is megvillant, Péter B. pedig a 24. pontját szerezte a meccsen, ami egyben az egyenlítést is jelentette (21-25, 2-2).

Három nyitásrontás és öt Bibók-pont után 8-7-tel a mieink voltak előnyben a fordulásnál, innen egymás hibáiból éltek a felek, aztán Cziczlavicz Dávid egy remek blokkal jelentkezett (9-11). Varga Péter vezérletével a Kecskemét mégis vissza tudott jönni, és az átló vezérletével kiegyenlítette a párharcot (15-13, 3-2).

A párharc utolsó mérkőzése 28-án lesz, 17 órai kezdettel a Don Bosco Sportközpontban.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, RÁJÁTSZÁS, 5. HELYÉRT
Kecskeméti RC – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika 3-2 (-22, 17, 22, -21, 13)
Messzi István Sportcsarnok, Kecskemét, 120 néző. V.: Mezőffy, Halász E.
Kecskemét: Török S. 3, Kecskeméti 22, Boldizsár 11, Varga 22, Farkas 12, Gacs 4. Csere: Török Zs. (liberó), Mócza. Vezetőedző: Deák Márk.
Vegyész: Gurszkij 2, Péter B. 24, Péter M., Bibók 21, Jirásek 17, Cziczlavicz 9. Csere: Kiss (liberó), Garan, Miklósi-Sikes 3, Velicsko, Óhidi. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Toronyai Miklós: Csalódottak vagyunk, hiszen a kezünkben volt a mérkőzés. Buta hibák miatt nem tudtuk lezárni a párharcot, erre majd hazai pályán lesz lehetőségünk egy hét múlva. Köszönjük a támogatást azoknak, akik ezúttal is a helyszínen szurkoltak nekünk.