Győzelemmel búcsúztattuk a szezont

Megszerezte az ötödik helyet az Extraligában a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika, miután az 5. helyért tartó párharc harmadik mérkőzésén három szettben legyőzte a Kecskeméti RC-t, ezzel pedig 2-1 arányban behúzta a helyosztót.

A hazaiak kiválóan kezdték a mérkőzést, ötpontos előnyt építettek ki maguknak, és élvezték is a játékot. Egy állásban azonban a kecskemétiek nagyon elkapták a fonalat, közelebb zárkóztak, ezzel izgalmassá téve a játszmát (20-18). Bibók Balázs és Péter Benedek ekkor vállára vette csapatát, és végül meglett az első felvonás (25-21, 1-0).

Megérkezett a meccsbe a KRC, sokkal agilisebben játszott, aminek köszönhetően egyik csapat sem tudott eltávolodni a másiktól. A GreenPlan-VRCK a szett derekán épített ki magának egy kis fórt (14-10), mezőnyben is jöttek az extrák Cziczlavicz Dávidéktól, időt is kértek a vendégek (17-11). Deák Márk legényei ismét magukhoz tértek, Toronyai Miklós kétszer is magához értette övéit, talán ő sem értette ezt a hullámzást – tanítványai ezt a szettet is hozták (25-21, 2-0).

Jan Jirásekék ismét nekirontottak az alföldieknek, kemény nyitásokkal sorozták meg őket – a cseh légiós mellett Bibók három ászt is szervált (8-2). Hasonló forgatókönyv kezdett kialakulóban lenni, mint korábban, de a Kecskemét lendületét Roman Gurszkijék, ebben nagy szerepe volt Toma Ádámnak is, aki nem mellesleg kezdőként kapott lehetőséget a sérült Garan Bálint és Bohdan Velicsko távollétében (17-10). Az egészséges játékosok közül Toronyai mindenkinek lehetőséget adott, a győzelem már nem forgott veszélyben (25-19, 3-0).

A szezonra alaposan megfiatalított GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a Magyar Kupa-ezüst mellé egy bajnoki ötödik helyet könyvelhetett el a 2023/24-es szezonban.

JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, RÁJÁTSZÁS, 5. HELYÉRT
GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika – Kecskeméti RC 3–0 (21, 21, 19)
Don Bosco Sportközpont, 200 néző. V.: Jámbor, Tillmann.
Vegyész: Gurszkij 1, Péter B. 20, Toma 2, Bibók 19, Jirásek 15, Cziczlavicz 3. Csere: Kiss (liberó), Óhidi 1, Miklósi-Sikes 1, Péter M., Fecske. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Kecskemét: Török S. 2, Kecskeméti 12, Gacs 5, Varga 12, Farkas 1, Boldizsár 6. Csere: Török Zs. (liberó), Mócza 1, Bogdán (liberó). Vezetőedző: Deák Márk.
A mérkőzés alakulása, I. szett: 4-1, 10-4, 17-14, 22-20. II. játszma: 4-4, 10-7, 17-11, 22-20. III. játszma: 4-2, 10-3, 16-8, 23-13.
A párharc végeredménye: 2-1 a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika javára.

Toronyai Miklós: Gratulálok a fiúknak az ötödik helyért, és köszönöm nekik az egész éves munkájukat. Összességében elégedett vagyok, elégedettek lehetünk ezekkel az eredményekkel, ide értem a kupaezüstöt is. Köszönjük az egész éves szurkolást drukkereinknek. Jó szellemiséggel mentünk bele az utolsó mérkőzésbe. Annyit kértem a srácoktól, hogy a maximumot nyújtsák, és azt gondolom, ez sikerült.

Deák Márk: Mélyen tudásunk alatt teljesítettünk. Egy játékosunk sem volt, aki bármelyik játékelemben jó teljesítményt tudott volna nyújtani. Csapatszinten rengeteget hibáztunk, és ezt a Vegyész ki tudta használni.