Pénteken ismét pályán volt a GreenPlan-VRCK

Két simább és két szorosabb szettet játszott a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika pénteken a TJ Slavia Svidník ellen, amelyből egyet a mieink, hármat a szlovákok nyertek meg.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika – TJ Slavia Svidník 1-3 (-18, -23, -21, 19)
Vegyész: Cziczlavicz 9, Gurszkij 1, Péter M. 8, Velicsko 6, Bibók 14, Péter B. 5. Csere: Kiss, Csordás (liberók), Fecske 8, Óhidi 1, Miklósi-Sikes 3, Garan 5, Molnár 1. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

A csütörtökön megérkezett azerbajdzsáni feladó, Roman Gurszkij a kezdőben kapott helyett, mivel vasárnap három meccs is vár Budapesten a Vegyészre a Pénzügyőr által rendezett felkészülési tornán. Ezért, edzések hiányában, nem ártott, ha kicsit „összelövi” magát az ütőkkel. Ugyancsak kezdett Péter Benedek, aki csütörtökön egész nap, pénteken pedig délelőtt hiányzott egészségügyi probléma miatt. Kezdett Bibók Balázs is, aki csütörtökön szintén nem edzett. A nem túl pozitív előjelek ellenére, habár kicsit lassan, de végül sikerült játékba lendülni, és Toronyai Miklós vezetőedző egy nagyon hasznos felkészülési meccsről beszélt.

„Jövő héten a Svidník már kezdi a bajnokságot, tehát előrébb járnak a felkészülésben, mint mi, látszott is a gyorsaságukon, dinamikájukon és a játékukon, míg mi először játszhattunk a másik feladónkkal” – emlékezett vissza Toronyai. „Eddig Óhidi Ricsi végig robotolt minden mérkőzést, és mivel vasárnap hosszú napunk lesz, fontos volt, hogy Roman is játsszon addig az ütőinkkel. Rendkívül jó és hasznos volt ez a meccs, mert ismét rámutatott a gyengeségeinkre. Jól játszottunk, helyenként kiválóan, de persze a rutintalanságból fakadó könnyű hibáink ezúttal is megmutatkoztak. Szerintem jól haladunk, és ha ezeket a hiányosságokat folyamatosan sikerül pótolni, rendben leszünk a bajnoki rajtra.”

Vasárnap a MAFC-BME, a TFSE és a Pénzügyőr ellen játszik a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika Budapesten, míg a jövő héten Kecskemétre fog utazni.