Plusz munkát végez Budai, aki jövőre helyet követelne magának a csapatban

A szezon közben, decemberben tért vissza nevelőklubjához Budai Balázs, aki másfél évet a Debreceni EAC csapatánál töltött. A fiatal szélső ütőnek komoly tervei vannak még a röplabdában, éppen ezért a nyáron sem lazít, a következő idényben pedig már rutinosabb posztriválisaira is komoly „veszélyt” jelentene.

Igazoltan nem tartózkodik Kazincbarcikán Budai Balázs, hiszen Debrecenben minden nap tud röplabdázni a 22 éves játékosunk.

„Toronyai Miklóssal úgy beszéltük meg, maradhatok, cserébe viszont plusz munkát is végzek, szeretném megnyomni a nyarat” – mondta a vrck.hu-nak Budai. „A következő szezonra ugyanis szeretnék még jobb formában nekivágni, tovább fejlődni, hiszen jó lenne, ha még többet tudnék játszani a kezdőben. Most még Blázsovics Péterre sem úgy tekintek, mintha elérhetetlen lenne az ő általa képviselt szint, sőt, azért dolgozom, hogy ő se érezze magát biztonságban. Ehhez jelenleg heti három alkalommal járok konditerembe, plusz minden nap röplabdázom Mészáros Zoltánnal. Nyáron ugyanis együtt fogunk indulni a strandröplabda országos-bajnokságon, és most fel is újítottunk néhány pályát.”

Fura helyzet lehetett Budai számára a visszatérés, hiszen az egyik nap még a DEAC játékosaként utazott el egy fontos bajnoki mérkőzésre Dunaújvárosba, majd néhány nappal később már a VRCK mezében kellett helytállnia a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, ugyancsak a Dunaferr ellen.

„Szokatlan volt újra Kazincbarcikán lenni, sokszor rám is tört a déjá-vu érzés” – emlékezett vissza. „Nem bántam azonban meg, mert Debrecenben volt egy kis hiányérzetem, ott ugyanis nem tudtam volna magamból kihozni a maximumot. Fejlődtem ugyan ott is, de azalatt a néhány hónap alatt, ami még ebben az idényben megadatott nekem a Vegyész edzésein, ugyancsak rengeteget léptem előre, ugyanakkor tudom, még többet kell dolgoznom. Szerintem sikerült visszatalálnom a jó útra. Tényleg fura volt az a két, Dunaújváros elleni mérkőzés, ráadásul Marek Kardos rögtön be is cserélt, mi több, fontos pillanatban. Éreztem a bizalmát, ami segített abban, hogy leküzdjem az idegességet, hiszen amíg Debrecenben néhány tucat szurkoló előtt játszottam, addig Kazincbarcikán több százan ültek a lelátón.”

Kárpáti László klubelnök az Észak-Magyarországnak tett nyilatkozatában elárulta, a magyar magra építi jövő évi keretét a VRCK, amelynek fontos láncszeme lehet Budai is, ez pedig a fiatal ütőt még inkább bizalommal tölti el.

„Ha most keményen dolgozik a játékos, még több lehetősége fog nyílni arra, hogy megmutassa magát az edzéseken és a mérkőzéseken. A külföldi, több országot megjárt, óriási meccsrutinnal rendelkező játékosok mögött ugyanis nem könnyű lehetőséghez jutni, úgyhogy én mindenképpen örülök annak, hogy mi, magyar fiatalok is megmutattuk, lehet ránk számítani a jövőben” – fogalmazott Budai, aki ugyan a strandröplabda ob-n hajdúnánási színekben fog indulni, de mivel a szintén kazincbarcikai nevelés Mészáros a párja, eredményeikről be fogunk számolni.