Kárpáti László: folytatódik a fiatalítás a magyar magra építve

Kárpáti László klubelnök az Észak-Magyarország érdeklődésére elmondta, a 2019 nyarán megkezdett fiatalítás „jól sikerült”, éppen ezért azt mindenképpen tovább szeretné folytatni a Vegyész RC az idén is.

„A 2019/20-as évad a fiatalítás szempontjából szerintem jól sikerült” – nyilatkozta Kárpáti a megyei lapnak, utalva a junior korú Bibók Balázsra, Péter Mártonra, Csizmadia Tamásra, Simkó Dánielre, Földes Dánielre és Budai Balázsra. „Személyükben hat ifjú röplabdás kapott szerepet a márciusban megszakadt évadban, és rájuk a jövőben is szeretnénk támaszkodni. Persze ugyanez igaz Blázsovics Péterre, Árva Milánra és általánosságban a magyar játékosokra. Ugyanis a keret együtt jutott el odáig, ha nem is a legsimább úton, hogy a bajnokság hajrájában, immár összeállva, egy jó végső helyezést érhessen el.”

Mint ismert, március 13-án a Vegyész röplabdázói Kaposváron tartózkodtak, ahová egy nappal hamarabb elutaztak. A Magyar Röplabda Szövetség éppen a meccs napján hozott a csapatunk szempontjából kellemetlen döntést.

„Sajnálatos, hogy a szövetség elnöksége hirtelen döntést hozott, nem úgy határoztak a koronavírus miatti döntés idején, hogy a közleményük kiadásának dátumától számítva mondjuk másnap nulla órától ne rendezzenek meccseket, hanem a határozat kihirdetésével egy időben beszüntetették a mérkőzések lejátszását” – árulta el a klubelnök. „Nem vitatom, hogy meg kellett hozni ezt az intézkedést, de azt mondom, hogy akkora veszélyhelyzet azért még nem volt, hogy azt a meccset ne lehetett volna lejátszani. Összességében mi is egyetértünk a szövetség döntéseivel, azzal is, hogy április 9-én befejezettnek nyilvánították a felnőttek és több utánpótlás-korosztály bajnoki évadját, és nem hirdettek hivatalos végeredményt.”

A napokban vált hivatalossá, hogy Hollósy László vezetőedző a német Bundesligában folytatja karrierjét, de a felnőtt csapat munkáját eddig is a Kazincbarcikán tartózkodó Toronyai Miklós felügyelte. Kárpáti elárulta, Marek Kardostól nem vált meg a klub, mint mondta: „Ő most is tagja annak a munkacsoportnak, amelyik az építés alatt álló regionális röplabdaközpont és az arra épülő röplabda-akadémia szervezeti, működtetési, módszertani koncepcióját dolgozza ki. A csarnok építése az elfogadott ütemterv szerint halad, és az akadémiai koncepció is hamarosan ‘nyomdakész’ állapotba kerül.”

Végezetül az Észak-Magyarország a jövő évi keretről is megkérdezte a VRCK elnökét.

„A keret több tagjának a következő évadra is van szerződése, és akár fel is sorolhatnám a neveket, de annyira képlékeny még minden, hogy erről most még nem aktuális szót ejteni. Az biztos, hogy a csapatot a magyar magra akarjuk építeni, és olyan együttest szeretnénk, amelyik az előző évek eredményeihez hasonlóra lesz képes” – zárta gondolatait Kárpáti. A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

(főcímkép: vrck.hu)