Videó: kültéri edzéseket tart a Vegyész

Közösen, de továbbra is a szabadban edzenek a Vegyész RC Kazincbarcika férfi csapatának röplabdázói. A Vegyész TV az egyik ilyen gyakorláson járt, a kültéri edzésekről pedig Blázsovics Péter és Toronyai Miklós is kifejtette véleményét.

A koronavírus-járvány miatt előbb felfüggesztett, majd befejezettnek nyilvánított bajnokságban második helyen álló VRCK játékosai március második felétől egyénileg edzettek odahaza, a szakmai stáb által összeállított gyakorlatokat követve. Az utóbbi hetekben bevezetett enyhítések azonban lehetővé tették Blázsovics Péterék számára, hogy végre közösen is mozogjanak, igaz, nem a teremben, hanem továbbra is a szabadban.

„Igazából már hiányzott a társaság, mert amíg Sümegen voltam a járvány elején, addig edzettem otthon a tesóimmal és egyedül is, de már hiányzott az, hogy kicsit csoportosan is tudjak edzeni a barátaimmal. Nyilván a semminél jobb, de mindenkinek hiányzik a labda, a háló és a csapatedzések, de most azon van a hangsúly, hogy levezetjük a szezont, így levezető edzéseket tartunk” – árulta el a Vegyész TV-nek adott interjújában Blázsovics.

A magyar válogatottat évek óta erősítő szélső ütőt természetesen arról is megkérdeztük, lesz-e idén összetartás a nemzeti együttesnél.

„A program megvan, a terv megvan, július végén kezdődne az edzőtábor, de ez még a nyáron kiderül, hogy a vírus miatt lesz-e alkalom erre, vagy nem” – felelte a VRCK csapatkapitánya.

A Kazincbarcikán lakó játékosok néhány napja már kisebb csoportokban edzenek közösen, a munkát pedig Toronyai Miklós, a keret legidősebb tagja felügyeli, aki a szezon során már szerzett tapasztalatot edzőként, hiszen a junior csapat irányítása mellett Hollósy László segítője is volt. Toronyai elárulta, azok a játékosok, akik nem Kazincbarcikán laknak, ugyanolyan edzésmunkát végeznek, mint társaik.

„Elsősorban kis erőnléti edzéseket, lépcsőzés, plank, has-hát fekvőket szoktunk csinálni, valamint rendszeresen futunk, de igazából kicsit alapozás jellege van” – mondta a Vegyész TV-nek Toronyai. „Mindenkivel szoktunk beszélgetni, az a program, ami ki lett küldve, azt azok is csinálják, akik igazoltan, de nincsenek itt. A többiekkel úgy beszéltük meg, jobb így, közösen edzeni, mintha egymaga az ember rávenné magát, hogy menjen le futni. Mindenki nagy örömmel fogadta a hírt, hogy végre közösen is tudunk edzéseket tartani.”

(főcímkép: vrck.hu)