Hollósy László a német Bundesligában folytatja

A német Bundesligában szereplő VfB Suhl LOTTO Thüringen női röplabdacsapatánál folytatja vezetőedzői karrierjét Hollósy László, aki február végén csatlakozott a Vegyész RC Kazincbarcika szakmai stábjához.

„Nagyon nehéz döntést kellett meghoznom. Nem csak a kellő udvariasság gyanánt mondom ezt, de Kazincbarcika valóban közel került a szívemhez” – fogalmazott a vrck.hu érdeklődésére Hollósy. „Mind a játékosok, mind a vezetők befogadtak, és úgy érzem, segítették a munkámat. Külön kiemelném Toronyai Miklóst, akinek a személyében egy nagyon jó embert ismertem meg, remek kapcsolatot sikerült vele egy hónap alatt felépíteni. Hiányozni fog nekem a Vegyész, de csak hálával és köszönettel tartozom az együttesnek, hogy ebben a rövidke időszakban én is a csapat részese lehettem. Azonban, ha az embert a német Bundesligából hívják, nehéz nemet mondani. Egy olyan kecsegtető ajánlat ez, amelyre már huszonegy éve várok, erről álmodoztam, mert a német bajnokság tényleg Európa egyik legjobbja. Egy edző életében ez mindenképpen óriási kihívás. Fájó szívvel, de a családi kupaktanács úgy döntött, elfogadom az ajánlatot. Ahogy azonban Kárpáti Lászlóval is beszéltük, nem zártuk be magunk mögött az ajtót, lehet, hogy leszek még Kazincbarcikán edző.”

Kárpáti László klubelnök a következőket fűzte hozzá: „László személyében egy rendkívül profi szakembert ismertünk meg, sajnáljuk, hogy a szezont nem sikerült befejezni, mert roppant pozitív volt az a néhány hét, amit együtt tudtunk vele dolgozni. László néhány napja felkeresett, jelezte, hogy komoly ajánlatot kapott Németországban, mi pedig nem tudunk, és nem is akarunk versenyezni egy bundesligás együttes ajánlatával. László elárulta, nem csalódott azokban a véleményekben, melyek a kazincbarcikai röplabdás közeg pozitív hangulatáról szóltak, és ebbe a játékosoktól kezdve a szurkolókon át, a háttérben dolgozókig bezárólag minden és mindenki beletartozik. Mi több, nagyon hamar megkedvelte a csapatot és a várost.”

Hollósy a koronavírus-járvány miatt tett intézkedések következményeként mindössze két mérkőzésen irányíthatta a Vegyészt, amely az addig veretlen Pénzügyőr SE-t és a DEAC-ot is 3-0 arányban győzte le.

A Vegyész Röplabda Club játékosai és alkalmazottjai további sikereket kívánnak Hollósy Lászlónak.

(főcímkép: vrck.hu)