Sikeres vizsgát tettek fiatal játékosaink

Együd Ádám játékvezetői, Lukács Patrik statisztikusi (Data Volley 4), Kohut Szabolcs pedig papír alapú jegyzőkönyvvezetői vizsgát tett sikeresen az elmúlt időszakban.

A Magyar Röplabda Szövetség által meghirdetett képzéseket a Vegyész RC Kazincbarcika három fiatal játékosa sikeresen abszolválta, ezzel lehetőséget teremtettek maguknak arra, hogy a jövőben akár magasabb szinten is tevékenykedjenek, mint játékvezető, statisztikus vagy jegyzőkönyvvezető – persze mindezt a röplabdaedzések és a tanulmányok mellett.

Klubunk nem csak a pályán igyekszik megteremteni az utánpótlásképzést, hanem azon kívül is, lehetőséget biztosítva így a fiataloknak más területek megismeréséhez, melyek természetesen szorosan összekapcsolódnak a röplabdával. Országos szinten óriási hiány van játékvezetőből és statisztikusból is, de jegyzőkönyvvezetőt sem mindig egyszerű találni. Ennek oka, hogy néhány év alatt rohamosan megnőtt az utánpótláscsapatok, így a mérkőzések száma is.

Az sem utolsó szempont, hogy átadás előtt álló Regionális Röplabda Központban is rengeteg utánpótláseseményt szeretnénk megvalósítani, a lebonyolításukat pedig helyi fiatalokkal kívánjuk megoldani, csökkentve ezzel a szövetség költségeit is.

Szerencsére három jószellemű fiatal is beleállt a tanulásba, és mindamellett, hogy minden nap ott vannak az edzéseken, a képzéseket is sikerrel vették. A jövőben pedig még több VRCK-s fiatalnak lesz lehetősége arra, hogy bővítse ismeretét.

Együd Ádám már fújt is alsóbb osztályú U15-ös mérkőzéseken, egyben ő látja el a felnőtt mérkőzéseken a pályamenedzseri feladatokat is. Lukács Patrik néhány hónap leforgása alatt bizonyította, van tehetséges az igencsak monotonnak tűnő statisztikázáshoz, Kohut Szabolcs pedig, mint jegyzőkönyvvezető, már szintén debütált MRSZ-rendezvényen.