Sima győzelem, volt 25-4 is…

Magabiztos győzelmet aratott a férfi röplabda Extraliga 6. fordulójában a Vegyész RC Kazincbarcika a Debreceni EAC ellen. A borsodiak a második szettet 25-9-re, a harmadikat 25-4-re nyerték.

Banai Máté, Blázsovics Péter és Németh Szabolcs sem volt ott a meccskeretben, míg Marian Vitko, Szabó Dávid és Carlos Páez ugyan bemelegítettek, de egy percet sem játszottak. Gebhardt Norbert viszont végig a pályán volt, és az átló nem is maradt adós a pontokkal, alaposan kivette részét a győzelemből. Habár az első szettben is simán kellett volna nyerniük Toronyai Miklóséknak, kiengedtek a hajrában, így a debreceniek egy híján elérték a 20-at is (25-19, 1-0). A második játszmára sort cseréltek a vendégek, nem is tudtak ebben az etapban sok értékelhető megmozdulást bemutatni (25-9, 2-0). Juhász Péter állt a nyitóhelyen, amikor a Vegyész sorra szerezte a pontokat, támadásban még Dudás Tamás is eredményes volt (17-2). A végéig a DEAC még megduplázta a pontjainak a számát, Árva Milánék győzelméhez kétség sem férhetett (25-4, 3-0).


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, 6. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – Debreceni EAC 3-0 (19, 9, 4)
Don Bosco Sportközpont, 400 néző. V.: Mezei, Vári.
VRCK: Toronyai 4, Milev 5, Juhász 7, Gebhardt N. 20, Árva 13, Macko 7. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Dudás 1. Vezetőedző: Marek Kardos.
DEAC: Szikszai 5, András 3, Tóth 3, Remete 1, Kiss I. 4, Hubicska 2. Csere: Mészáros (liberó), Bakács, Barna (liberó), Pallós 1, Csun-Ju 2, Ötvös, Kiss D. Vezetőedző: Fodor Antal.

Marek Kardos: Ezt inkább nem kommentálnám.

Fodor Antal: Az első szett rendben volt, a többiben a jóval esélyesebb, bajnoki címre pályázó Kazincbarcika meggyőzően, megérdemelten nyert, még a vártnál simább mérkőzésen is.

(Fotó: vrck.hu)