Miskolci edzéssel hangoltunk a kaposvári mérkőzésre

Szerdán 18:30-tól a Fino Kaposvár vendégeként lép pályára a férfi röplabda Extraligában a Vegyész RC Kazincbarcika. Együttesünk kedden Miskolcon edzett, majd kora délután indult útnak Dombóvárra.

„Két ok miatt kellett a Miskolci Egyetem körcsarnokában edzenünk: az egyik, hogy nekünk Kazincbarcikán csak reggel nyolc óráig van lehetőségünk a labdás tréningekre, a másik pedig, hogy a MEAFC csarnoka hasonlít a kaposvárira” – fogalmazott Marek Kardos vezetőedző a vrck.hu-nak, aki elárulta, hétfő este az ugyancsak alacsonyabb Irinyiben tartott gyakorlást a játékosainak. „Minden apróság számíthat. Ha van rá mód, megragadunk minden lehetőséget annak érdekében, hogy megfelelően felkészüljünk a következő mérkőzésre. Ezek az apró dolgok akár egy mérkőzés végkimenetelét is befolyásolhatják.”

Az edzést valamivel 11 óra előtt kezdték Szabó Dávidék, és jó két óra múlva fejezték be. A jó hangulatú edzést egy közös ebéddel folytatták a campuson, majd indultak útnak Dombóvárra, szállásuk helyszínére. Szerdán még egy átmozgató edzése lesz a bajnoki címvédőnek, majd 18:30-kor kezdődik a Kaposvár elleni mérkőzés, melyet a kapos.hu élőben közvetít a helyszínről.

„Vannak hiányzóink, akiket pótolnunk kell” – ismerte el a szlovák szakember, aki Banai Máté és Blázsovics Péter játékára biztosan nem számíthat. „Ezzel nincs semmi baj, de az összeszokottság nem olyan, mint azok között, akik az elmúlt időszakban folyamatosan egymás mellett játszottak. Egy biztos, más Kaposvárra számítok ezúttal, mint a kupamérkőzésen. Ellenfelünk nem játszik sok hibával, támadásban okosan teljesít, úgyhogy izgalmas meccs lesz, de győzni megyünk Kaposvárra.”

A Somogy megyeiek nehéz mérkőzésre számítanak. Ifjabb Nagy Péter, a rekordbajnok átlója a kapos.hu-nak elmondta, „A Vegyészt sokan már temették, de ők legalább kétszer annyi meccset játszottak, mint a többi csapat. A szakmai stáb és a játékosállomány a garancia arra, hogy amikor kell, a lehető legjobb teljesítményt nyújtják majd. Nehéz mérkőzésre számítok; egyrészt, mert a Barcika jó csapat, másrészt, mert gödörben vagyunk.” Demeter György vezetőedző hozzátette, bíznak abban, hogy jó mérkőzést játszanak, és a végén majd örülhetnek a győzelemnek is.

FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, 3. FORDULÓ
Fino Kaposvár – Vegyész RC Kazincbarcika
2019.02.27., 18:30 (kapos.hu), Városi sportcsarnok, Kaposvár. V.: Horváth, Bátkai-Katona.

(Fotó: vrck.hu)