„Soha nem láttam ilyet, amit a barcikai szurkolók tettek” – így reagáltak a győriek

Nem csak kedvenceiknek, hanem a SZESE Győr csapatának is szurkoltak a Vegyész RC Kazincbarcika drukkerei, és még egy pacsira is magukhoz hívták a kisalföldieket, akik ilyen hangulatot és gesztust korábban még sehol nem tapasztaltak.

Az már megszokott, hogy egy-egy találkozó után a VRCK szurkolói magukhoz hívják övéiket a meccs után, és lepacsiznak, váltanak velük néhány szót. Arra azonban korábban még egyetlen alkalommal sem volt példa, hogy az aktuális ellenfelet is magukhoz hívják a drukkerek – szerda este azonban eljött ennek is az ideje. A Vegyész könnyedén nyert három szettben a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, az ellenfél három szett alatt 36 pontot szerzett, de végig küzdött, egy pillanatra nem adta fel, ami a kilátogatóknak is szemet szúrt.

Fehér Tibor, a győriek vezetőedzője csapata Facebook-oldalán úgy fogalmazott, sokéves edzői karrierje alatt ilyet nem sokat látott, éppen ezért büszke a csapatára, hogy ezt elérte. Herczmanszky András másodedző is hasonlóképpen vélekedett.

„A fiúk mindent megtettek a pályán, ám ilyen miliővel még nem találkoztak, tavaly legfeljebb a hazai mérkőzéseinken voltak nézők. Itt pedig négy-ötszáz hazai szurkoló teremtett fantasztikus hangulatot. Sokéves játékos és edzői pályafutásom alatt soha nem tapasztaltam ilyen szurkolói megnyilvánulást, amit a barcikai publikum tett! Egy kiscsapat életében ez fantasztikus élmény! A játékosok pedig legyenek büszkék magukra, hogy kiérdemelték a közönség szeretetét!”

(Fotó: kolorline.hu/Kovács Loretta)