Győzelem hazai pályán is, a nyolc között a Vegyész

A Vegyész RC Kazincbarcika a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján 3-0-ra legyőzte a SZESE Győr csapatát, így kettős győzelemmel került a legjobb nyolc csapat közé.

Magabiztosan kezdett a VRCK, már a szett elején többpontos előnyre tett szert, és a vendégeknek csak később sikerült valamennyire kozmetikázniuk az eredményen (25-11, 1-0). A fordulás után jól tartotta magát a Győr, de csak egy darabig, mert tíz felett a Vegyész rákapcsolt, és ismét állva hagyta ellenfelét (25-12, 2-0). A harmadik játszma sem hozott más játékot: a tízből ezúttal is kijöttek az egyetemisták, de Szabó Dávidék egy pillanatra nem engedtek ki (25-13, 3-0).

A Magyar Kupa negyeddöntőjébe így a VRCK jutott kettős győzelemmel.

A lelkes, több száz szurkoló végig buzdította kedvenceiket, és talán már ők is hangoltak a szombati Közép-európai Kupa rangadóra, hiszen az osztrák UR Waldviertel látogat majd a Don Bosco Sportközpontba (19 óra, Digi Sport 2).


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – SZESE Győr 3-0 (11, 12, 13)
Don Bosco Sportközpont, 400 néző. V.: Jámbor, Csizmarik.
VRCK: Páez, Németh 10, Macko 6, Szabó D. 9, Vlado 7. Juhász 5. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Dudás (liberó), Blázsovics 11, Toronyai 1, Banai 4. Vezetőedző: Marek Kardos.
Győr: Földes, Szabó G. 7, Leinert 3, Szántósi 6, Horváth 2, Flachner. Csere: Lengyel (liberó), Csanik 1, Falvay 1, Apáti. Vezetőedző: Fehér Tibor.
Továbbjutott a VRCK kettős győzelemmel.

Marek Kardos: Teljesítettük a tervet, mi már a szombati, Waldviertel elleni találkozóra is készültünk.

Fehér Tibor: Visszaállt a világ rendje, ennyi a különbség a két csapat között. Ettől függetlenül megtettük, ami tellett tőlünk. A Kazincbarcikának sok sikert kívánok a folytatásra, a bajnokságban és a MEVZA Kupában egyaránt.

(Fotók: vrck.hu/Tóth Milán)