Strandröplabda: Berkesék nyertek Nánáson; a tornagyőztes páros ejtett ki két VRCK-duót is Budapesten

Mozgalmas hétvége van három játékosunk, Árva Milán, Bibók Balázs és Budai Balázs mögött, akik szombaton Hajdúnánáson, vasárnap pedig Budapesten léptek homokra strandröplabda-versenyen.

Hajdúnánáson Berkes Zoltán és Tóth Dániel nyertek (előbbi az idei ob-n is VRCK-színekben indul), legyőzve a döntőben Kozsla Ádámot és Surányi Istvánt. A bronzérmet Árva Milán és Bibók Balázs zsebelték be, miután 18-20-ról fordítottak Budai Balázs és Mészáros Zoltán ellen. Érdekesség, hogy az első négy helyezett játékosai közül korábban mindenki játszott, vagy éppen játszik VRCK-mezben.

Fiataljaink is képviseltették magukat Nánáson, akárcsak a korábbi fordulókban, de a fiúknak ezúttal kemény dió volt a felnőtt amatőr kategória, míg az U20-as lányok versenyében az első négy helyet a Nyíregyházi Sportcentrum korosztályos játékosai szerezték meg. További részletek a nánásiak weboldalán olvasható.

Árváék és Budaiék vasárnap is homokra léptek, Budapesten a Friends Cup OPEN-en próbáltak szerencsét. Mindkét duó csoportmásodik lett, és miután sikeresen vették a kieséses szakasz első állomását, már a legjobb 12 között tudhatták magukat. Árváék végül a hetedik pozíciót szerezték meg, míg Budaiék az ötödikek lettek – mindkét párost a tornagyőztes Ghazal-Bán kettős győzte le.

(főcímkép: Borók Orsolya)