Strandröplabda: tornát nyert a Berkes-Tóth kettős, debütálnak fiataljaink

Berkes Zoltán és Tóth Dániel Kispesten nyert B-kategóriás versenyt, és már javában készülnek az országos bajnokság tatai fordulójára, ahol két U16-os párosunk is debütál.

A fiatalok Bagó László vezetésével készülnek. Nemrég például 11 tehetséges fiúval és lánnyal Hajdúnánáson szerepeltek, és mindenki játszott legalább tíz szettet. A felkészülésben az egri fiatalok segédkeztek Vincze Tamás vezetésével.

„Sajnos olyan sokat nem tudunk homokon készülni, mint szeretnék, de a héten egy-két alkalommal megpróbálunk eljutni Miskolcra” – mondta honlapunk érdeklődésére Bagó, akitől megtudtuk, két párossal indul a Vegyész Tatán az U16-osok között. „A Molnár-testvérek, Vajk és Márk egy duót alkotnak, a másik párosunk pedig Kondor Kristóf és Gál Levente lesz. Nem az eredmény számít, hanem a tapasztalatszerzés, ezek a fiúk korábban ugyanis homokon még nem játszottak, de bízom abban, hogy megszeretik a röplabda nyári változatát is.”

A fiatalok mellett felnőtt szinten is képviselteti magát a Vegyész, Berkes Zoltán és Tóth Dániel Tatán a legjobb nyolc közé jutna. A siófoki ob-forduló ugyanis pocsékul sikerült a számukra, de a legutóbbi hétvégén B-kategóriás tornát nyertek Kispesten, jó mezőnyben.

„A legjobb nyolcba már csak olyan párosok jutottak be, amelyek az ob-n is megállják a helyüket, de nekünk már a csoportban is volt kemény összecsapásunk, hiszen a siófoki hatodik helyezett duót megvertük” – fogalmazott Berkes, aki párjával az elődöntőben a kazincbarcikai Mészáros Zoltán, Budai Balázs kettőst győzte le három szoros játszmában. „A fináléba kerülésért jó meccset játszottunk, talán a döntőnél is nehezebb volt, de örülünk, hogy a siófoki kisiklást egy tornagyőzelemmel feledtettük. Remélem, hogy Tatán nem kell selejteznünk, és szeretnénk a nyolcba jutni. Erre megvan az esélyünk, de kiegyenlített a mezőny, apróságok dönthetnek, ahogy eddig is.”