Szabó Dávid ismét a Vegyész játékosa

A Vegyész RC Kazincbarcika örömmel jelenti be, hogy szerződést kötött saját nevelésű, többszörös válogatott játékosával, Szabó Dáviddal. A játékos nagy erősítést jelenthet Toma Sándor vezetőedző csapatának.

donauchem1Szabó Dávid a tavalyi idényt ugyancsak a Vegyésznél kezdte meg, de februárban Dél-Koreába igazolt. Idén nyáron ismét a borsodiakkal kezdte meg a felkészülést, és végül el is fogadta szülővárosa röplabdacsapatának ajánlatát.

„Óriási dolog, hogy Dávid elkötelezte magát velünk, mivel voltak külföldi megkeresései is” – mondta a vrck.hu-nak Dudás András csapatmenedzser. „Szerintem senkinek nem kell őt bemutatnunk, szurkolóink kiválóan ismerik játékosként és magánemberként is. Azáltal, hogy ő is csatlakozott a kerethez, komolyabb célokért is küzdhetünk az előttünk álló szezonban.”

Szabó már a hetedik nyári érkezője a VRCK-nak, korábban Árva Milán, Juhász Péter, Török Roland, Banai Máté, Bene Roland és Kozsla Ádám csatlakozott a kerethez.

„Fiatal kora ellenére egy rutinos játékosról van szó, aki komoly nemzetközi tapasztalattal bír” – jellemezte az átlót Toma Sándor. „Nem csak a pályán, az öltözőben is példát mutat a fiatalok előtt, hiszen amellett, hogy keményen dolgozik az edzéseken, az öltözőben is vezéregyéniség.”

Hubicska Patrik személyében egy fiatal, nyíregyházi nyitásfogadó-ütőt is tesztelt a Vegyész múlt héten, az ő sorsáról később dönt a szakvezetés.

Tóth Milán (fotó: boon.hu)