Szabóval a fedélzeten rajtol az Eb-selejtező

Pénteken megkezdi szereplését az Európa-bajnoki selejtezőben a magyar férfi röplabda-válogatott, és Demeter György szövetségi kapitány együttesének nagy erőssége lehet a Vegyész RC Kazincbarcika húzóembere, Szabó Dávid.

A mieink 15:30-kor játszanak a papíron legnehezebb ellenféllel, Izraellel, majd szombat késő délután a házigazda norvégokkal meccselnek, a záró napon pedig Angliával mérik össze tudásukat. Az a válogatott, amely első helyen zár, automatikusan továbbjut a selejtező következő körébe, de a csoport második pozícióban záró gárda is bízhat még ebben.

A magyar válogatott a Kaszap Tamás, Gergye Roland, Bozóki Bence, Kovács Zoltán, Nagy József, Szabó hatossal kezdhet, de a múlt hétvégi Alba Regia Gálán Dávid Csanád és Pádár Krisztián is jó teljesítményt nyújtott. Utóbbi éppen a VRCK játékosának, Szabónak a posztján játszik. A kazincbarcikai játékos Ausztria és Svédország ellen is csapata legjobbja volt, míg Pádár Bulgária ellen termelt 19 pontot.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE:
Feladók: Kaszap Tamás (Asnieres, Franciaország), Magyar Bálint (Fino Kaposvár).
Ütők: Bozóki Bence (Fino Kaposvári), Dávid Csanád (Kecskeméti RC), Gergye Roland (Beauvais, Franciaország), Dávid Zoltán (Fino Kaposvár).
Centerek: Kovács Zoltán (Stiinta Explorari, Románia), Nagy József (Fino Kaposvár), Szabó Alpár (Korson Veto, Finnország).
Átlók: Pádár Krisztián (Noliko Maaseik, Belgium), Szabó Dávid (Vegyész RC Kazincbarcika).
Liberó: Deák Márk (Fino Kaposvár).
Szakmai stáb: Demeter György szövetségi kapitány, Weczera Csaba másodedző, Dr. Szabó Gábor csapatorvos, Ollé Krisztián gyúró, Zarka Péter statisztikus, Baran Ádám csapatvezető.

A PROGRAM:
Május 20., péntek
15:30 Magyarország – Izrael
18:00 Norvégia – Anglia
Május 21., szombat
15:00 Izrael – Anglia
17:30 Magyarország – Norvégia
Május 22., vasárnap
15:00 Anglia – Magyarország
17:30 Izrael – Norvégia

tm (Fotó: Sinkó Tamás)