Szegedre utazunk szombaton

Szombaton 18 órától a Vidux-Szegedi RSE vendégeként lép pályára a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának 16. fordulójában.

A csapatok tabellán elfoglalt helyezéséből kiindulva a mérkőzés egyértelmű esélyese a Vegyész, hiszen a mieink a negyedik, a szegediek a kilencedik helyen állnak. A Tisza-partiak 17 pontjuk ellenére már hétszer nyertek, ők is 14 mérkőzést tudtak le, de mivel öt alkalommal is 3-2-re győztek, pontszámban közvetlen riválisaik mögött vannak. Tehát a tabella egy kicsit csalóka.

TABELLA ITT!

Az elmúlt hetekben a Szeged a Kecskemétet igyekezett megszorongatni a Magyar Kupa negyeddöntőjében, illetve letudott két bajnokit is. A kupából kettős vereséggel, de jó játékkal búcsúzott, míg az Extraligában a Fino Kaposvártól 3-0-ra kapott ki, a MEAFC-Peka Bau ellen viszont ötszettes győzelmet aratott Miskolcon.

A GreenPlan-VRCK jó formában van, négy mérkőzést is megnyert már ebben a hónapban, játszmát sem veszített, úgy, hogy kétszer a Pénzügyőrrel, egyszer pedig a DEAC-cal is találkozott. Erre Toronyai Miklós szerint is lehet építeni.

„Más jellegű edzéseket tartottunk mostanában, hiszen sorra jönnek a mérkőzések” – nyilatkozta Toronyai honlapunknak. „Nagyon fontos a regeneráció, meg kell találni a terhelés és a pihenés közti egyensúlyt a sorozatterhelés miatt. A kondiedzések mellett labdás mozgás is volt, persze mértékkel. Ugyancsak lényeges a mentális felkészültség, hiszen ez sorsdöntő lehet a hétvégi meccs végeredményét illetően. Úgy gondolom, jó passzban vagyunk, de tartom magam ahhoz, hogy lépésről lépésre kell haladnunk. Most nem szeretnénk előrébb tekinteni a szombati bajnokinál.”

A brazil Davi Pozzobon a szegediek legponterősebb játékosa, de Gönczi Imre is jó szezont fut, Csányi Dániel pedig a legrutinosabbak közé tartozik a hazaiaknál.

„Nyilván ezúttal is elvégeztük az elemzést, amit minden meccs előtt megteszünk. Tudjuk, kik az ellenfél húzóemberei, tudjuk, mire kell figyelnünk. Azt is tudjuk, mi mit szeretnénk játszani. Ha azt fogjuk tudni a pályára vinni, amit elterveztünk, vagy legalábbis a nagy részét képesek leszünk valósítani, akkor lehet esélyünk a három pont megszerzésére. Ebben a jó formánk miatt is bízhatunk, de a fegyelem fontosságára is emlékeztetnünk kell magunkat.”

A két csapat őszi mérkőzésén – amikor Cziczlavicz Dávid az egyik, Gönczi pedig a másik oldalon hiányzott – 3-2-re a Vegyész nyert.

A szombati találkozót a szövetség hivatalos statisztikai oldalán keresztül lehet nyomon követni élő ponteredmény formájában.