Szerdán Törökországban játszik Challenge Kupa-meccset a Vegyész

A Challenge Kupa selejtezőjének 2. fordulójában a Vegyész RC Kazincbarcika a török Tokat Belediye Plevne vendége lesz magyar idő szerint 17 órától. A visszavágóra november 27-én kerül sor a Don Bosco Sportközpontban.

A sárga-kékek már kedd hajnalban útnak indultak Kazincbarcikáról, Tokatba Budapest-Isztambul-Sivas érintésével  érkeztek meg este kilenc óra előtt. Az ilyenkor szokásos, mérkőzés előtti ellenőrzést is megejtették a csapatok képviselői, a játékvezetők és az Európai Röplabda-szövetség által delegált meccsellenőr jelenlétében.

Szerda reggel – helyi idő szerint – 9:30-kor edzenek egy órát Árva Milánék, majd hangolódnak a 19 órakor (otthon 17 óra) kezdődő összecsapásra. Azt még a helyiek sem tudták megmondani, látható lesz-e online az összecsapás, de a CEV oldalán nyomon lehet majd követni az eredmény alakulását.

„A nemzetközi mérkőzések mindig jól jönnek, hiszen a játékosok láthatják, hol tart egy másik ország, jelen esetben Törökország a röplabdában” – mondta érdeklődésünkre Marek Kardos vezetőedző. „Ellenfelünk megnyerte a Balkán Kupát, így szerzett jogot a Challenge Kupa-indulásra. Habár a Tokat eddig mind az öt bajnokiját elveszítette, nem hagyjuk magunkat becsapni, mert tisztában vagyunk azzal, milyen erőt képvisel a török élvonal. Élcsapataik folyamatosan ott vannak a nemzetközi kupákban, ráadásul a Tokat négy olyan csapattal találkozott, amely esélyes a végső győzelemre a ligában.”

Kardos – aki edzőként 2011-ben megnyerte a harmadik számú európai sorozatnak számító Challenge Kupát – hozzátette, van egy-két kisebb sérülés a Vegyész keretében, ettől függetlenül a tapasztalt játékosok közül mindenki elutazott, de egyáltalán nem biztos, hogy kockáztatni fogja bárkinek is az egészségét.

„Vannak fiataljaink, akik hónapok óta igyekeznek bizonyítani az edzéseken, nem elképzelhetetlen, hogy megkapják a lehetőséget Törökországban. Tudjuk, hogy főleg idegenben nem lesz könnyű dolgunk a Tokattal szemben, mert sosem egyszerű játszani egy török csapat ellen a saját közönsége előtt. Igyekszünk a lehető legtöbbet kihozni az összecsapásból, és ha fegyelmezetten tudunk játszani, megnehezíthetjük a hazaiak dolgát” – zárta gondolatait a szakember.

(fotó: © vrck.hu / Kovács Loretta)