Összefogás Kovács Máté gyógyulásáért – Vincze Tamás levele

November 27-én 19 órától a török Tokat Belediye Plevne ellen játszik a Vegyész RC Kazincbarcika a Don Bosco Sportközpontban. A találkozó előtt és alatt adományokat vár egy fiatal egri röplabdás fiú, Kovács Máté.

Edzőjének, Vincze Tamásnak, aki nem mellesleg ezer szállal kötődik Kazincbarcikához és a VRCK-hoz, alább közöljük a levelét, kérését.

Kedves Vegyész Szurkolók, kedves Röplabdabarátok!

November 27-én ünnepnap ígérkezik, hisz a Challenge Kupában nívós török ellenfelet látnak vendégül a Vegyész röplabdázói.

A mérkőzés labdaszedői tanítványaim, az Egri Városi Sportiskola U15-ös fiú csapatának tagjai lesznek – sajnos egy állandóan mosolygós, ugyanakkor az edzésekről egy éve hiányzó csapattársukat nélkülözve.

Máté kisgyermekkora óta harcol a leukémiával. Az életét megmenteni képes orvosi beavatkozás nem tűrt halasztást, így a 80 millió forintba kerülő kezelés néhány hete Izraelben megkezdődött.

A beavatkozás finanszírozásáért komoly összefogás kezdődött jelentős eredménnyel, de még további segítségre van szüksége Máténak és családjának.

A klub egykori játékosaként azzal a kéréssel fordultam az egyesület vezetőségéhez, hogy a  Vegyész RCK – Tokat Belediye Plevne mérkőzés során adományt gyűjthessünk Máté kórházi költségeinek fedezésére.

Mivel a kezdeményezés feltétel nélküli támogatásra talált, így arra kérem a mérkőzésre kilátogató szurkolókat, hogy lehetőségeikhez mérten adományaikkal könnyítsék meg Máté szülei számára a kezelés árának kifizetését.

Adomány felajánlására természetesen nemcsak helyben, hanem közvetlen utalás formájában is lehetőség van az alábbi részletekkel:

Dr. Kovács Péter
11625009-10524101-25000007
IBAN: HU33116250091052410125000007
SWIFT: GIBAHUHB
A KÖZLEMÈNY rovatba szükséges feltüntetni: Adomány Kovács Mátéért

Az adománygyűjtés, valamint az orvosi beavatkozás folyamata az alábbi facebook oldalon nyomon követhető: „Összefogás Kovács Máté gyógyulásáért”

Előre is köszönöm segítő szándékukat, üdvözlettel,

Vincze Tamás

A helyszíni adománygyűjtés pontos folyamatáról később számolunk be honlapunkon.