Szettveszteség nélkül nyertük a rangadót

Szettveszteség nélkül nyerte a Fino Kaposvár elleni hazai bajnoki rangadóját a VRC Kazincbarcika, így továbbra is őrzi veretlenségét.

Szorosan indult az összecsapás, egyik csapat sem tudott nagyobb előnyt kiharcolni, de a szett derekán a VRCK-nak sikerült meglógnia három ponttal (16-13). A hajrához kanyarodva Demeter György vezetőedző időkéréssel próbálta megállítani az új mezben pályára lépő hazaiakat (19-14), de Vlado Milevék így is magabiztosan jutottak előnyhöz (25-17, 1-0). A fordulás után a Fino kezdett jobban, ez azonban csak néhány pontig tartott. A Kazincbarcika lendületbe jött (16-13), de a somogyiak is tudtak újítani (21-20), a végén azonban ismét Árva Milánék akarata érvényesült (25-23, 2-0). Daniel Oravec akár hátra is dőlhetett volna, hiszen játékosai 6-0-val nyitottak, de nem tette: minden elvesztett labdamenet után igyekezett instrukciókkal ellátni övéit. Mészáros Dömötörék azokat meg is fogadták, 16-8-ra is elhúztak már, így kérdés nem fért hozzá, ki nyeri meg az összecsapást (25-20, 3-0).

A VRCK több mint tíz év után tudta ismét legyőzni tétmérkőzésen a Kaposvárt, és sikerének köszönhetően mind a 12 bajnoki meccsét megnyerte az idei kiírásban.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA NB I., ALAPSZAKASZ, 12. FORDULÓ

VRC Kazincbarcika – Fino Kaposvár 3-0 (17, 23, 20)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 700 néző. V.: Adler, Bátkai-Katona.
VRCK: Páez 3, Milev 11, Banai 7, Árva 13, Mészáros 13, Juhász 5. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Toronyai, Gebhardt N. 3, Blázsovics. Vezetőedző: Daniel Oravec.
Kaposvár: Keen 2, Nikolov 8, Nagy J. 7, Nagy P. 12, Bögöly 2, Vajda 2. Csere: Pápai (liberó), Szabó B., Kulcsár, Horváth 1. Vezetőedző: Demeter György.

Daniel Oravec: Sok jó blokkot hoztunk, de olykor kihagyott a figyelem. Örülök a győzelemnek, és annak, hogy a csereként beállók is hozzá tudtak tenni a csapat játékához.

Demeter György: Magabiztos alapjátékot nyújtottak a hazaiak, ennek köszönhették a győzelmüket.

Fotók: VRCK/Tóth Milán