Sztárcsapatot kaptunk: a görög PAOK az ellenfelünk a BL-ben!

Péntek délelőtt kisorsolták a röplabda Bajnokok Ligája selejtezőjének párosításait, a VRC Kazincbarcika a görög PAOK Szalonikivel találkozik az 1. fordulóban.

Első magyar férfi csapatként indul el a legrangosabb európai kupasorozatban, a BL-ben a VRCK. Itt nincsenek könnyű ellenfelek, hiszen bajnokok, vagy komoly röplabdás hagyományokkal rendelkező nemzetek csapatai vettek részt a sorsoláson. Klubunk az egyik legerősebb együttessel, a görög PAOK Szalonikivel került össze. A fekete-fehér mezesek nem csak hazájuk pontvadászatában, hanem az európai színtéren is letették már névjegyüket: az előző három idényben rendre ott voltak a BL-ben, kétszer a csoportkört is megjárták. Nem csak játékerejéről híres a klub, hanem szurkolóiról is, hiszen a 8 500 néző befogadására alkalmas arénát egy idényben többször is megtöltik a drukkerek.

A mérkőzéseket október 9-én vagy 10-én, valamint október 16-án vagy 17-én kell lejátszaniuk a csapatoknak. A hivatalos dátumokkal és helyszínekkel kapcsolatban a következő napokban várható döntés az Európai Röplabda Szövetség (CEV) részéről.

A párharc nyertese a 2. körben a Sastamala – Istanbul párharc győztesével találkozik.

FÉRFI RÖPLABDA BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ

A görög szurkolók fanatizmusáról álljon itt egy videó – ilyen hangulatot teremtenek egy röplabda-mérkőzésen!