Íme, a VRCK lehetséges BL-ellenfeleinek listája!

A görög PAOK, a török Istanbul, a francia Chaumont vagy a német Frankfurt is lehet a VRC Kazincbarcika ellenfele a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Az Európai Röplabda Szövetség (CEV) csütörtökön nyilvánosságra hozta azoknak a csapatoknak a listáját, melyek jogot nyertek arra, hogy elinduljanak a legrangosabb európai kupasorozat előttünk álló kiírásában. A szigorú feltételeknek klubunk, a VRCK is eleget tudott tenni, így 15 másik csapathoz hasonlóan várhatja a pénteki sorsolást (11 óra, élőben a CEV hivatalos közösségi oldalain).

A VRCK a selejtező 1. fordulójában kezdi meg szereplését, akárcsak a török Istanbul BBSK, a görög bajnokság ezüstérmese, a PAOK, vagy a francia Chaumont, amely szintén második lett hazája pontvadászatában. „Ismerős” ellenfél lehet a horvát Mladost Zagreb vagy az osztrák Posojilnica, hiszen mind a két együttes ott van a Közép-európai Ligában is.

A 4. forduló, azaz a csoportkör 20 résztvevőjéből 18 kiléte már biztos. Itt a korábbiakkal ellentétben annyi változás történt, hogy a görög bajnok Olimpiakosz nem vállalta az indulást a BL-ben, így a cseh bajnok, a Karlovarsko került főtáblára.

A VRCK lehetséges ellenfelei (zárójelben a csapat neve, nemzetisége és legutóbbi bajnoki helyezése):

Istanbul BBSK – török, 3.
United Volleys Frankfurt – német, 3.
Lindemans Aalst – belga, 3.
Chaumont VB 52 HM – francia, 2.
PAOK Szaloniki – görög, 2.
Posojilnica Aich/Dob – osztrák, 1.
Vojvodina NS Seme Novi Sad – szerb, 1.
Neftohimic 2010 Burgas – bolgár, 1.
Ford Store Levoranta Sastamala – finn, 1.
Abiant Lycurgus Groningen – holland, 1.
Shaktior Szoligorszk – fehérorosz, 1.
Mladost Brcsko – bosnyák, 1.
Mladost Zagreb – horvát, 1.
CV Teruel – spanyol, 1.
Viking TIF Bergen – norvég, 1.