„Toronyai átállt a sötét oldalra” – ahogy a sajtó látta a VRCK vezetőedzőjének kinevezését

Mint ismert, Toronyai Miklós lett a Vegyész RC vezetőedzője, akinek a munkáját a szintén kazincbarcikai Szabó Dávid fogja segíteni. A hazai sajtót is bejárta a hír, természetesen az Észak-Magyarország és a Nemzeti Sport részletesebben is foglalkozott a szakember kinevezésével.

A Nemzeti Sport a szombati lapjában a „A sötét oldalra állt” címet adta írásának, hiszen a 41 éves edző azt mondta, „játékosként mindig úgy fogalmaztam, az edzői a sötét oldal, hát, most átkerültem rá”. Hozzátette, Marek Kardos szakmai igazgató és Hollósy László – aki a nyáron a német Bundesligában kapott állást – is segít neki a munkában, ha azt indokoltnak látja, majd elárulta, „aki látott minket játszani Dáviddal, tudja, mindig kimutattuk az érzelmeinket, harcosan röplabdázunk. Ezt akarjuk viszontlátni.”

Az Észak-Magyarországnak még terjedelmesebben nyilatkozott Toronyai, például beszélt arról, miért korai még a célokat júliusban megfogalmazni. „A célokról most, július elején, közepén nem tudok beszélni, azt majd akkor lehet konkrétan meghatározni, amikor látni fogjuk a keretet. Figyeljük, hogy ki hogyan erősít, és az látszik, hogy egy nagyon kiegyenlített bajnokság elé nézünk. Akik járatosak a röplabdában, azok ismernek, tudják, hogy milyen volt a mentalitásom játékosként, minimum azt várom el a pályán mindenkitől. A mérkőzéseken a hajtás, az akarat lesz az alap, önbizalommal telve kell majd röplabdázni.”