Toronyai: Bárki ellen eséllyel lépünk pályára

Kedden 18 órától az idén még veretlen Pénzügyőr SE-t fogadja a férfi röplabda Extraligában a Vegyész RC Kazincbarcika. A találkozót élőben közvetíti a Don Bosco Sportközpontból a hunvolley.tv.

A találkozó eredetileg december 10-ére volt kiírva, az M4 Sport is műsorára tűzte, de a kezdés előtt 26 órával a budapestiek jelezték, karanténba kell vonulniuk. A PSE december 21-ei, Kecskemét elleni találkozója is emiatt maradt el, amit végül január 6-án pótoltak. Azt a találkozót nagy csatában ugyan, de 3-2-re megnyerte Jókay Zoltán együttese, majd január 13-án a Dunaferr SE-t is legyőzte 3-1-re, így hétből hét meccset nyert meg az Extraliga jelenlegi kiírásában.

Toronyai Miklós együttese öt találkozót tudott le: a Dunaferr (3-2) és a Kecskemét (3-0) elleni veresége után legyőzte a tabella-2. MAFC-BME-t (3-2), és két ízben a Debrecent (3-0, 0-3) is. Jelenleg harmadik a VRCK a hétcsapatos Extraligában, de ugyanúgy kilenc pontja van a Fino Kaposvárnak (5 meccs), a Dunaferrnek (6 meccs) és a Kecskemétnek is (7 meccs).

„Van olyan csapatunk, hogy bárki ellen győzelmi eséllyel lépjünk pályára, de egy sikerhez rengeteget kell dolgozni” – szögezte le Toronyai a vrck.hu-nak adott nyilatkozatában. „Alaposan felkészültünk ellenfelünkből, természetesen nem lesz könnyű dolgunk, de a saját játékunkat szeretnénk ráerőltetni a budapestiekre. Van egy sérültünk, Ivan Mihalj, aki nagy segítségünkre lehetne a rutinjával, de egyelőre nem tudom, mikor számíthatok rá.”

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Vegyész RC Kazincbarcika (@vrckazincbarcika) által megosztott bejegyzés

„A Pénzügyőr eddigi eredményei nem véletlenek, egy összeszokott együttesről van szó” – tette hozzá vezetőedzőnk. „fogadásban és támadásban is stabilak, igazából a játék minden elemében erősek, ehhez a keretük is megvan. Ők számítanak az esélyesnek, de mint mondtam, mi bárki ellen eséllyel lépünk pályára, és ezt bizonyítani is szeretnénk.”

Toronyai a Magyar Kupában már legyőzte a tanítványt, Weczera Csabát, aki egyben jó barátja is. Weczera ugyanis amellett, hogy a Kistext vezetőedzője, a Pénzügyőr másodedzője is, oktatója pedig Jókay a Testnevelési Egyetemen. Az ugyancsak TF-hallgató Toronyai reméli, sikerül a mestert is legyőznie.

A Pénzügyőr erősített a hetekben: szerződést bontottak ugyanis a válogatott centerrel, Flachner Dániellel, helyére pedig a nemokára 27 éves brazilt, Pedraót szerződtette.

„A papírjai rendben vannak, de még csak hétfőn edzett velünk először, nem tudom, milyen állapotban van, de hivatalosan számíthatok rá” – mondta honlapunk érdeklődésére Jókay, aki a keddi rangadóval kapcsolatban a következőket mondta. „Volt már három bajnokink idén, egy tornán is játszottunk, remélem, kezdünk belerázódni a játékba. Motiválni nem kell a csapatot, hiszen a játékosok ismerik a két klub múltját.”