Toronyai: Szenvedéllyel, a játékot élvezve

Kedd est a MAFC-BME vendégeként lép pályára a GreenPlan-VRCK a férfi röplabda Extraliga bronzcsatájában. A kazincbarcikaiaknak továbbra is csak egy győzelem hiányzik a párharc lezárásához, az összecsapást a hunvolley.tv élőben közvetíti 20 órától a Folyondárból.

Az első két mérkőzést a Vegyész 3-1 illetve 2-3 arányban behúzta, azonban a harmadikat elveszítette, így a múlt héten nem sikerült hazai környezetben lezárnia a párharcot. Ami azért benne volt a pakliban, hiszen a MAFC egy remek együttes: idén például a műegyetemisták oda-vissza legyőzték a mieinket – ez csak a Pénzügyőrnek sikerült az alapszakaszban -, a Folyondáron bajnokit pedig a múlt heti sikert megelőzően még a 2018/19-es idényben nyert a Vegyész.

„Magunknak köszönhettük, hogy anyák napján is dolgozni kellett, de sportolók vagyunk, élsportolók, akik ezt tudják, értik” – mondta sajtótájékoztatóján Toronyai Miklós, a GreenPlan-VRCK vezetőedzője. „Küzdünk egy szép éremért, ez a feladat, ez kell lebegjen mindenki szeme előtt, amikor belép a csarnokba egy játékos, meg kell szűnjön számára minden külső tényező. Röplabdázni tudnak a srácok, a fontos, hogy szenvedéllyel, a játékot élvezve játsszanak.”

Hiányzók mind a két oldalon vannak: Páez Carlos már egyáltalán nem lépett pályára ebben a párharcban térdsérülése miatt, míg a másik oldalon Csoma Krisztiánra nem számíthat már a szakmai stáb.

„Nem akarjuk, nem szeretnénk tovább húzni ezt a csatát, nem azt nézzük, hogy vereség esetén még itthon ismét találkoznánk, nem: azzal a szándékkal lépünk pályára a fővárosban, hogy nyerjünk, és befejezzük egyúttal a szezont is” – jelentette ki Toronyai, aki Budapesten csatlakozik együtteséhez, hiszen egyetemi tanulmányai miatt már a vasárnapi edzést követően elutazott a fővárosba.