Újfent ötszettes csatát hozott a bronzcsata, de csak pénteken dől el az érem sorsa

Kedd este a MAFC-BME vendégeként játszott a GreenPlan-VRCK a férfi röplabda Extraliga 3. helyéért zajló párosításában, és szenvedett vereséget öt szettben. Mivel az állás 2-2-re módosult az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcában, így a mindent eldöntő, ötödik mérkőzést pénteken kell lejátszaniuk a feleknek Kazincbarcikán.

Izgalmasan indult az összecsapás, két jó vendég pontot három hazai követett, aztán Lukasz Ciupa villanásaira Nagy Péter, a MAFC vezetőedzője kért időt (5-8). Produkáltak remek mentéseket Dudás Tamásék, Bruno Godoy pontjaival tartotta a két-három pontos távolságot a hazai csapat, Tomas Lescay ászát követően azonban már csak egy volt a különbség (13-14). 17-nél már a fővárosiak vezettek, két hibájukat követően azonban ismét a félperces következett (18-19). Juhász Péter blokkban villant, Csizmadia Tamás mezőnyben, Blázsovics Péter támadásban (19-23) – nagyon akarta a sikert a Vegyész, csúsztak-másztak a vendég játékosok, és végül Blázsovics le is zárta az első játékrészt (21-25, 0-1).

Szabó Dávid szerencsés pontjával indult a következő etap, majd Ciupa hozta meglepően, de eredményesen helyzetbe Blázsovicsot (0-3). Három hibát is vétettek a vendégek (4-4), sikerült átvennie a vezetést a MAFC-nak, tízhez érve kettővel ment. Sikerült hárompontosra is növelnie a fórt Nagy gárdájának, kézben tartotta ekkor a meccset (17-13). Pontatlan passzok, gyenge fogadások miatt Toronyai Miklós gyors egymásutánba kikérte mindkét idejét, de már ez sem segített az ellenfél kizökkentésében (25-14, 1-1).

Felváltva estek a pontok (5-5), szép megoldások és gyermeteg hibák mindkét oldalon egyaránt voltak a harmadik szett elején. Ritmust váltott a MAFC, Bibók Balázsék nem találták a pályát (11-8), Árva Milán személyében Toronyai már a harmadik átlóját vetette be (16-11). Későn kezdett hajrázni a GreenPlan-VRCK, Godoy ütését követően átvette a vezetést a MAFC (25-23, 2-1).

20-nál is többen voltak azok, akik sárga-kékbe öltöztek vagy csak szimplán a Barcikának szurkoltak, nem is lehetett panasz a hangulatra, és a vendég drukkerek gyorsan tapsolhattak is két Árva-pontnak (4-4). Ciupa ésszel, Godoy erővel volt eredményes (9-10), és egy hosszabb labdamenet végén ismét a Vegyész örülhetett – erre már időt kért Nagy (9-12). Be is jött a húzása, két egyéni hiba is kellett az egalizáláshoz és a vendég időkéréshez (12-12). Nem tudott egyik fél sem előnyt kiharcolni magának, a 20-az először a MAFC érte el, innen viszont kettő pontot szerzett a Kazincbarcika (20-21). Feszült csata alakult ki a hajrában (23-23), Juhásznak sikerült végül Eke Pétert hatástalanítania az egyenlítésért (23-25, 2-2).

Kicsit okosabb játékkal talán az ötödik játszma is meglehetett volna. A harcossággal és a küzdéssel nem volt baj, de 7-7 után zsinórban jöttek a MAFC-pontok, ez pedig az egyenlítést jelentette a fővárosiaknak a párharcban (15-8, 3-2).

Folytatás pénteken 19 órától Kazincbarcikán, a Don Bosco Sportközpontban.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, RÁJÁTSZÁS, 3. HELYÉRT, 4. MÉRKŐZÉS
MAFC-BME – GreenPlan-VRCK 3-2 (-21, 14, 23, -23, 8)
Folyondár, Budapest, 100 néző. V.: Mezőffy, Halász T.
MAFC: Gálvez 2, Godoy 20, Lescay 17, Szabó Barna 13, Krupánszki 17, Eke 10. Csere: Pápai (liberó), Szabó Bence, Szabó Balázs, Benkő. Vezetőedző: Nagy Péter.
Vegyész: Csizmadia 3, Ciupa 12, Juhász 5, Szabó D. 5, Blázsovics 23, Moraes 6. Csere: Dudás (liberó), Bibók 3, Árva 13, Péter B. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Toronyai Miklós: