Toronyait a kupadöntő utáni napokról és a rájátszásról kérdeztük

A szombati, MAFC-BME elleni párharcot megelőzően Toronyai Miklóssal, a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika vezetőedzőjével beszélgettünk. Természetesen szóba került a Fino Kaposvár elleni DRK Magyar Kupa-döntő, de főleg a csapat előtt álló bajnoki feladatra voltunk kíváncsia.

vrck.hu: Hogyan teltek a kupadöntő utáni napok, hogyan élte meg egyáltalán a finálét néhány nap távlatából?
Toronyai Miklós: Már többször elmondtam, gyakorlatilag a Kaposvár elleni volt nekünk a harmadik döntőnk, hiszen a DEAC és a Pénzügyőr ellen is aranyszettben jutottunk tovább. Ugyan kikaptunk vasárnap, de óriásit harcoltunk, büszke vagyok a srácokra, és szerintem az összes kazincbarcikai nevében beszélhetek. Sokat kivett a fiúkból a finálé, még kedden is lehetett látni a mozgásukon, de akartak és becsülettel dolgoztak. Napról napra javult a helyzet, és bár Bohdan Velicskóra nem számíthatunk, a többiek egészségesek és készen állnak a MAFC elleni párharcra.

Nincs sok idő pihenni, szombaton a MAFC-ot fogadjuk, a mezőny egyik legjobb formájában lévő csapatát.
Az alapszakaszban sikerült őket kétszer legyőzni, és mivel nagyon szeretnénk a bajnokságban is bejutni a legjobb négy közé, mindent megteszünk annak érdekében, hogy mi nyerjük a párharcot. A két kubai légiósuk nagy erősségük, de megtörténtek az elemzések, megvan a taktikánk. Fontos, ki-milyen állapotban érkezik meg a mérkőzésbe, sok múlik az aznapi formán, de remélem, mi örülhetünk a végén.

Mi kell ahhoz, hogy a csapat folytassa idei jó mérlegét a MAFC ellen?
Ezen vagyunk rajta, hogy a szériánk folytatódjon, de ez sok összetevős. Szeretnénk azt az attitűdöt, ami jellemzett minket a kupadöntőn, tovább vinni. Amennyiben ezt hozni tudjuk, bárki gondban lehet ellenünk, hiszen fantasztikusan, kevés hibával játszottunk. Bízunk magunkban, tudjuk, mit kell tennünk, innentől ezt a pályán kell bizonyítanunk. A keretünk alkalmas arra, hogy sikerrel vegye a negyeddöntőt, és tudjuk, hogy a szurkolóink ott lesznek mellettünk.