U17 lány, IV. osztály: élvezni a röplabdát

Az idei szezonban a negyedosztályban kezdi meg szereplését U17-es lány csapatunk. Bene Anett és tanítványai egy összeszokott csapatot alkotnak, ahol a cél az, hogy mindenki szívesen járjon röplabdázni.

Milyen csapatra építhetsz idén, mennyire változott a csapat összetétele?
Az U17-es lány csapat zömében ugyan az maradt, mint a tavalyi. Akik eddig feljátszottak, azok idén már felkerültek, illetve a többiek maradtak a korosztályban.

Mikor kezdtétek el az edzéseket, milyen munkát végeztetek, mennyire volt zökkenőmentes?
A felkészülést augusztus közepén kezdtük. A nyári pezsgés miatt általában elég kevesen voltak jelen az edzéseken, tehát az igazán érdemleges munkát szeptemberben kezdtük meg, amikor már minden játékos jelen volt. A lényeg az volt, hogy a játékosok minél hamarabb visszarázódjanak az edzésekbe, ezért kezdetben a hangsúlyt az erőnlétre, gyorsaság és az állóképesség fejlesztésére fektettük.

Mire számíthat idén a csapat, mi a cél?
A cél elsősorban az, hogy a lányok szeressék a röplabdát és örömüket leljék benne. Fontos, hogy szívesen járjanak az edzésekre, illetve a meccsekre. Úgy gondolom, hogy az a jó csapat, ahol jó a kohézió, így nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a lányok összeszokjanak. A bajnokságban szeretnénk minél jobban szerepelni, a lehető legtöbbet fejlődni idén.

A csapat tagjai: Báros Maja, Béres Eszter, Dankó Dalma, Debreceni Elena Fanni, Erdősi Tímea, Fóris Anna, Helmeczi Petra, Horváth Cintia, Kopasz Lili, Máthé Csenge, Molnár Kinga, Nagy Angelika, Nagy Dorina, Polyák Lilla, Timár Ágnes, Várnagy Viola.