U17: sokat kell dolgozni a részsikerekért is

A mögöttünk hagyott hétvégén U17-es fiú csapatunk is megkezdte szereplését az élvonalban. Az együttes biztató játékkal kezdett, azonban esélyesebb ellenfelét csak egy játszmában tudta megszorongatni.

A Szegedi RSE elleni nyitómeccs jól kezdődött, a mieink kerültek előnybe. Aztán a szegediek fordítottak, a negyedikben viszont ismét a Vegyész fiataljai bizonyultak jobbnak. A mindent eldöntő játszmában is megvolt még az esély, azonban a SZRSE játékosai a maguk javára fordították az állást. A Szolnoki SPC-vel már nem is bírtak a mieink, csak a harmadik szettben tudtak komolyabb ellenállást tanúsítani.

„Szeged ellen nagy elánnal kezdett a csapat, de a magabiztos szett győzelem után kicsit le is ültek a játékosok” – emlékezett vissza Bokor Elek edző. „A negyedik játszmában újra azt az arcát mutatta a csapat, amire képes, de sajnos az ötödik szettben hiába fordultunk előnnyel, a végén buta hibákat vétettünk. A Szolnok ellen csak periódusaink voltak, megérdemelten nyertek a hazaiak, de legalább több játékost is kipróbálhattam más-más poszton. Dolgozunk tovább, megpróbáljuk minél hamarabb bepótolni a lemaradásainkat.”

Habár az előző szezonban az U17-es csapatunk döntőt játszott, az idén más célokért kell küzdenie Bokor Elek és Vass Renátó együttesének. A tavalyi keret kezdőcsapatából már senki nem maradt, habár életkora alapján Cziczlavicz Dávid még játszhatna ebben a csapatban – ő rá azonban az U20-as és a felnőtt keretben is számítanak.

Fiú U17. I. osztály
Edzők: Bokor Elek, Vass Renátó
A csapat tagjai: Berta Gábor, Garáz Zsolt, Jaidzisz Nikosz, Kanyó Máté, Kiss Dominik Piusz, Kocsis Levente, Lipták Botond, Lukács Dániel, Melher Milán, Venczel Dominik, Zámborszky Ákos, Zámborszky Bence.