Toronyai: Nagyon akartak a srácok

Ahogy arról beszámoltunk, a GreenPlan-VRCK négy szettben győzött a MAFC-BME vendégeként Budapesten. A szombat esti találkozóról Toronyai Miklós vezetőedző mellett Blázsovics Péter csapatkapitányt kérdeztük.

Toronyai Miklós
„Mindig a kötelezőt a legnehezebb megnyerni. A meccs előtt nem sokkal tudtuk meg, hogy a hazaiak egyik feladójukra sem számíthatnak, ami miatt mi létünk elő a meccs esélyesévé, azt hiszem, hogy ezt mindenféle nagyképűség és az ellenfél lenézése nélkül állíthatom. Ilyenkor az ütőjátékosok új erőre kapnak, mert tudják, pontatlanabb labdákat fognak kapni, és ezt mi is megtapasztaltuk az előző szezon végén. A legfontosabb, hogy úgy nyertünk, hogy mind a három pontot megszereztük, idegenben, egy olyan ellenféllel szemben, aki teljes kerettel komoly ellenállást fog kifejteni mindenki ellen. Gratulálok a MAFC-nak, mert az utolsó pillanatig hajtottak, de a mi játékosaink is dicséretet érdemelnek. Sokkal nagyobb koncentráció kellett a srácoktól, és amikor követtük a taktikát, rendre meg is léptünk öt-hét ponttal. Ekkor már jöhettek a váratlanabb húzások, de ez így volt megbeszélve. A negyedik szettre azért így is sikerült kényelmesen megérkezni, azt hittük, zsebben a meccs. Örültem viszont, hogy a játszma derekánál ismét elkezdtünk játszani, akartak a srácok, és végül jó egyéni villanásoknak köszönhetően behúztuk a győzelmet.”

Hátrányból sikerült nyerni a szezonnyitón

Blázsovics Péter
„Előnyt jelentett a számunkra, hogy a liberójuk, Pápai Péter adott fel, mert így nyilván az ő posztján is gyengébbek voltak, de szerintem jól megoldotta a feladatát. Mi az első szettben rosszul kezdtünk, olyan volt, mintha egyszerre akartunk volna nagyon jól játszani, de közben megilletődötten. Ezt az első meccs számlájára tudom írni. A második szettől azonban működött a dolog. Az átlójuk termelte a pontokat, nyilván ez a dolga, és szerintem nekünk éppen ott, vagyis a mi négyes helyünkön kell, hogy jobban sáncoljunk. Fogadásban stabilak voltunk, megvolt a kommunikáció, jó átlagot hoztunk. A könnyű labdákra viszont nagyon oda kell figyelnünk. Bentről egy jó mérkőzésnek éreztem, csapatként remekül működtünk együtt, segítettük egymást. Megvoltak a mezőnyök is, habár személy szerint én a nyitásaimmal nem voltam elégedett, azok hatékonyságán sokat kell dolgoznom.”