U20, II. osztály: cél a folyamatos fejlődés

A nyáron Szikszai Marcell vette át a Vegyész RC Kazincbarcika U17-es csapatát, és az erre a csapatra épülő U20-Sárga együttest is újonnan érkezett edzőnk trenírozza. Most a II. osztályba nevezett U20-Sárgáról kérdeztük Szikszait.

Milyen csapatra építhetsz idén a másodosztályú bajnokságban?
A csapat zömében az U17-es korosztályú fiúkra épül, kiegészülve első éves U20-asokkal és egy pár tapasztaltabb játékossal. A csapat összetétele majdnem teljesen kicserélődött a tavalyi, harmadosztályúhoz képest, ugyanis abból a keretből többen átkerültek az első csapatba, vagy tanulmányaikat máshol folytatják.

Mikor kezdtétek el az edzéseket, milyen munkát végeztetek, mennyire volt zökkenőmentes a felkészülés?
Az edzéseket július végén kezdtük el, heti nyolc alkalommal, ami az iskola kezdéstől sajnos ötre csökkent. Az augusztus többnyire a motorikus képességek fejlesztéséről szólt, illetve az alaptechnikai feladatok domináltak. Mondhatni október elején kezdtünk el rátérni a csapatos részekre, de még mindig kicsit hibrid-formában zajlanak az edzések. A beilleszkedés, közös munka folyamatosan alakul, de ez természetes és hosszabb folyamat. Sok edzővel dolgoztak már a fiúk, akik mind-mind teljesen más stílust képviseltek, mint amit jelenleg próbálok kialakítani. Így természetes, hogy vannak súrlódások, de keményen dolgozunk ezek javításán. Mondhatni, hogy már jó úton járunk.

Mire számíthat idén a csapat, mi a cél?
Mivel rendkívül fiatal a csapat átlagéletkora, ezért reálisan nézve nem számítunk favoritnak a másodosztályban. A mérkőzések, a folyamatos ingerek nagy változásokat okoznak, amiket folyamatosan monitorozni kell és megpróbálni a hibákat javítani, a pozitív dolgokat megtartani. Azzal a céllal vágunk bele idén a másodosztály küzdelmeibe, hogy az alapszakasz végén bent maradjunk, illetve a bajnokság végére a tabella első feléhez tudjunk tartozni. Legfőbb cél a dinamikus fejlődés, csapategység kialakítása és a tehetségek kiemelése.

A keret: Bene Szilárd, Kanyó Máté, Kiss Dominik, Lipták Botond, Lukács Dániel, Lukács Patrik, Melher Milán, Mészáros Gergő, Váradi Kristóf, Venczel Dominik, Zámborszky Ákos, Zámborszky Bence.
Edzők: Szikszai Marcell, Molnár Sándor.