Elmaradt a meglepetés, magabiztosan nyert a címvédő

Nem borult a papírforma, a Fino Kaposvár magabiztosan, három szettben nyert a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika vendégeként a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának 2. fordulójában.

Mind a három szettet jól kezdte a Vegyész, az elsőt is, azonban a játszma derekánál két állásban is beragadt, ezt pedig a jól játszó vendégek kihasználták. Bibók Balázs ugyan próbálta kozmetikázni az eredményt, társaihoz hasonlóan ő is kockáztatott támadásban, ami nem jött be. Baróti Árpádék magabiztosan hozták az első felvonást (17-25, 0-1).

Cziczlavicz Dávidék egy-két szép blokkot gyorsan kiosztottak a második játszmában, de ismét a játékrész derekán jött egy kis tanácstalanság. Barótit nem igazán sikerült tartani, inkább csak kevesebb sikerrel, de a szép hazai megmozdulásokat a lelkes publikom mindig tapssal jutalmazta (20-25, 0-2).

Péter Mártonék kétszer is próbáltak meglépni a somogyiaktól, akik azonban rendre visszajöttek, mi több, 11-11-hez érve zsinórban három egységet szereztek. A Vegyész igyekezett kapaszkodni (14-16, 19-20), de a gyermeteg hibák sajnos ezúttal is előjöttek (19-22), és ezzel az előnyével a Kaposvár már tudott sáfárkodni (21-25, 0-3).

A szurkolóktól Toronyai Miklós játékosai megkapták a dicséretet, szólt a „szép volt, fiúk”. Ezt a gesztust a srácok szeretnék minél előbb viszonozni.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 2. FORDULÓ
GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika – Fino Kaposvár 0-3 (-17, -20, -21)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 321 néző. V.: Halász E., Tillmann.
Vegyész: Gurszkij 1, Péter M. 11, Velicsko 3, Bibók 16, Péter B. 4, Cziczlavicz 5. Csere: Kiss (liberó), Óhidi, Miklósi-Sikes. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Kaposvár: Magyar 5, Bögöly 7, Lescay 1, Baróti 13, Hubicska 6, Novoszelov 5. Csere: Bozóki, Eördögh (liberó), Kalmár 6, Iván 6. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics.

Toronyai Miklós: Kicsit megilletődöttek voltunk, legalábbis én így éreztem. Amikor ezt levetkőztük, szép akciókat is végre tudtunk hajtani. Kicsit szűkösen vagyunk, a héten betegségek, sérülések is hátráltattak bennünket. Láthatta mindenki, hogy a kezdőben is voltak olyan játékosok, akik nem voltak a toppon. A hibákat ki kell javítani, és ha ez sikerül, kicsit érettebben fogunk játszani, egy szép szezon elé is nézhetünk. Addig azonban még nagyon sok munka vár ránk.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)