U21-es döntő: bemutatkozik a B-csoport

Kazincbarcika ad otthont szombattól hétfőig a fiú junior hatos döntőnek. Az A-csoport tagjait már korábbi írásunkban bemutattuk, ezúttal pedig a B-csoport három együttesét, a MÁV Előre Akadémiát, a DSE Röplabda Akadémiát és a Vegyész RC Kazincbarcikát ismertetjük meg kicsit közelebbről olvasóinkkal.

MÁV Előre Akadémia
Vezetőedző: Gelencsér Balázs

A székesfehérváriak kiválóan teljesítettek az egész szezonban, magabiztosan jutottak be a hatos döntőbe is. A csapat gerincét azok a játékosok adják, akik az Extraligába való feljutást is kiharcolták (hol alapemberként, hol csereként játszva) a felnőtt csapatban.

„Nem véletlenül jutott a hatos döntőbe ez a hat csapat, az U19-es döntőn is bebizonyosodott, hogy kevés a különbség a felek között, ezúttal sem lesznek könnyű mérkőzések. Több csapatnak is esélye van a végső győzelemre, mi is köztük vagyunk, de nagyon kemény ellenfeleink lesznek a tornán” – fogalmazott honlapunk érdeklődésére Gelencsér Balázs vezetőedző.

Kire érdemes odafigyelni? Boa Szabolcsra. A Szolnokról indult ütőjátékos alapembere volt az NB I-es felnőtt csapatnak is, az U22-es válogatottban is komoly feladatokat kapott. Két poszton is bevethető, szélső ütőként és átlóként sem jön zavarba a pályán.


DSE Röplabda Akadémia
Vezetőedző: Kövessy Balázs

A dunaújvárosiak a címvédők, és idén is van sanszuk az aranyérem megszerzésére. A DSE ráadásul triplázni készül, hiszen májusban már az U17-es és az U19-es bajnokságot is megnyerte.

„A csapatunk magját a serdülő és ifi bajnok együttesünk adja, apróbb változásokkal, hiszen Tajti Olivér, Juhász Barnabás és Laczi Dominik csak juniorban játszhatnak” – mondta Kövessy Balázs vezetőedző. „A három bajnokság/korcsoport közül szerintem itt a legkiegyenlítettebb a mezőny, és a mi csoportunkat jóval erősebbnek gondolom a másiknál. Megvannak a céljaink, szeretnénk az utolsó mérkőzésig harcban lenni.”

Kire érdemes odafigyelni? Kecskeméti Bálintra. A még ifista korú szélső ütő már a felnőtt válogatott edzéseit is látogathatta, ráadásul alapembere volt az Extraligában a Dunaújvárosnak.


Vegyész RC Kazincbarcika
Vezetőedző: Toronyai Miklós

Juniorjaink a teremhiány miatt igen keveset tudtak együtt edzeni, de szerencsére az utóbbi egy hónapban közösen tudtak már készülni. Igaz, Toronyai Miklós nélkül, aki a felnőtt és az U22-es nemzeti válogatottak mellett tevékenykedik a nyáron. Távollétében Batári Csaba másodedző valamint Dudás Tamás vezényelték az edzéseket.

„Három-négy hét alatt is sikerült az alapjátékunkat stabilizálni, vagyis reméljük, hogy ezt a mérkőzéseken is képesek leszünk kivitelezni. Az elsődleges célunk a döntőbe jutás volt, ezt elértük, de jó kis csapatunk van, talán messzire is eljuthatunk. Ehhez azonban a pályán kell bizonyítani, reméljük, hogy jó formában leszünk hazai pályán, sok szurkolóra számítunk a mérkőzéseinken” – vélekedett Batári Csaba másodedző.

Kire érdemes odafigyelni? Péter Benedekre. A GreenPlan-VRCK-val az Extraligában is már megcsillantotta tudását a sümegi nevelésű négyes ütő, és májusban az U22-es válogatottnak is alapembere volt.